14.01.11

LES PLATAFORMES ALENTIDORES DE TRÀNSIT A VALLROMANES

SOBREPASEN EL LIMIT LEGAL

ICV-Vallromanes ha presentat una denúncia a l'Ajuntament de Vallromanes en relació les plataformes alentidores del trànsit, que tenen com a objectiu reduir la velocitat dels vehicles que circulen pels carrers.

Hem realitza't un estudi de les plataformes de Vallromanes en les que s'han detectat que aquestes, superen el limit legal permès, entre un 15 i 80%. La alçada màxima permesa és de 10 centímetres.

La Plataforma més destacada i perillosa està ubicada a la avda. Can Galvany ( entre la zona esportiva i el parquing/plaça de Lluís Companys) amb una alçada de 18 centímetres.

Altres plataformes que superen els limits legals estàn ubicades a: Entrada Escola 3 pins(supera un 40%); C/Rafael de Casanova (30%); rambla Vallromanes - el pont de Vallromanes - (20%); Avda. Vilassar (15%); etc. L'única que està dintre del permès, és la primera que es va fer entrant al poble fa aproximadament 10 anys.

Des de ICV-Vallromanes demanem responsabilitat i coherencia de respecte cap a la mobilitat. Ho vam denunciar quan es van construir fa anys i no ens van fer cas. L'Ajuntament de Vallromanes ha tingut 2 anys per adequar les plataformes des de que l'Estat va avisar que hi hauria un limit legal. Amb aquesta denúncia pública, volem que ara sigui la nostre veu i que amb la llei al davant i el respecte a la població, obligui a prendre les correccions adequades. Molts conductors que pasen per aquests carrers ón estàn les plataformes alentidores de velocitat, "tremolen" quan saben que el seu vehicle pot arribar a tindre danys en la mecànica i fins i tot, poden arribar a ocasionar-se mals fisics a la salud ( cervicals, esquena, etc ). Dins els vehicles, també van persones que tenen una responsabilitat amb la seva vida, la dels demès i dels béns privats.

ICV-Vallromanes ha sol.licitat que les plataformes redueixin la seva alçada al màxim permès per llei però que per sobre de la llei, també s'ha de tenir iniciativa a l'hora de fer execucions d'obres sense perjudicar als demés.

 

David Carrillo

President ICV-Vallromanes