17.09.10

PLE 16 setembre a VALLROMANES

Les noticies en un 8 minuts!

Ahir dijous, vam tindre un nou Ple. Lamentablement, va haver-hi una abstenció per força major.

Primerament, des de ICV-Vallromanes, volem transmetre les nostres condolències al regidor de l'oposició, el senyor Josep Sagarra. 

El Ple d'ahir, es podria resumir en frases curtes i sense grans paràgrafs però si, amb alguna explicació de cadascuna :

- Es va escollir nova Jutgesa de Pau, per els darrers quatre anys.(única candidatura presentada)

- Als vilatans de Vallromanes, ens costa entre 1400 i 3000 euros, els cursos de formació dels regidors de l'Ajuntament de Vallromanes. Aquests cursos, no els haurien de pagar els propis regidors ( com algun cas que hi ha) o els seus propis partits politics ? Ahir vam saber que si les despeses augmenten el dèficit de l'Ajuntament, un regidor del grup municipal de CiU (2007-2008), va fer un curs de formació a la Universitat de Barcelona. L'any 2008-2009, el va fer la actual alcaldessa Lourdes Prims de Independents de Vallromanes (IVALL). ¿Per què s'ha d'abusar dels diners dels contribuients?

Es van expossar Informes d'alcaldia: Entre elles, contractes de serveis municipals que hi han estat aquests darrers mesos més, contractes de personal ( vigilants, administració, etc) que, segons l'alcaldessa, no són nous contractes sino una formalització d'aquestes amb els actuals treballadors i l'administració.

- L'adequació de l'enllumenat public d'una petita part del municipi, per adaptar-lo a les normatives medioambientals, começaran la setmana que ve.

- El pont de la Riera, té un cost total de 42.000 euros. Sota aquesta qüestió informar qué en el torn de precs i preguntes, que és quan nosaltres podem intervindre, vam preguntar sobre qui va executar l'obra i aquesta, va estar en mans de Construccions DURAN, una empresa del municipi la que, curiosament va ser l'única empresa que segons l'Ajuntament es va presentar a convocatoria de concurs. I nosaltres ens preguntem, aquesta empresa, no pertany a un dels membres de la comissíó permament de IVALL ? actual partit que governa Vallromanes? A més a més, vam fer un PREC molt important i és que les cantonades de la barana del pont de la riera, sobresurten masa i acaben en punta. Són PERILLOSES per les persones ja que poden oferir greus danys fisics. Vam sol.licitar mesures de protecció d'aquest amb gomes reflectants, fins i tot, retallar el troç de barana que es massa llarg i eliminar la punta de les cantonades. Podriem dir que hi ha negligència per part de l'arquitecte municipal al no "veure" abans d'executar aquesta obra, un perill tant evident?. Va haver-hi una mica de divergència sobre si es va fer un acte de inauguració del pont de manera pública ja què, al "Linia Vallès", surt una fotografia de l'actual govern, atravessat el pont els primers i que no es va informar a la població.

-  La policia Local conjuntament amb l'asistenta social, han estat treballant l'estiu per tenir present aquelles persones del municipi que tenen o poden tenir més problemes de mobilitat, en cas d'alguna emergència. Han estat en contacte directe amb les persones més necesitades continuament.

- Aquest any no tenim focs artificials per a la FESTA MAJOR. Ja no es de sorprendre doncs, cada any retallen actes al municipi. Amb aquesta mesura d'aquest estiu, el regidor de festes va expressar que d'aquesta manera ens estalviem 5000 euros. Tot i que està bé estalviar, s'hauria de compensar a la població amb altres tipus d'actes, no? Si nem sumant... La Carpa, el circuit de cotxes, els castells de focs artificials...que per cert, aquest any ja no tenim "lloc gran" per poder gaudir del tipic i tradicional sopar de festa major a l'envela't. Aquesta vegada és al casal.

- Es segueixen negociant, després de tants anys dient lo mateix, les converses per ampliar els horaris i ruta del Bus.

- El 22 de setembre, s'iniciaran les obres de la nova torre de televisió. Esperem que sigui així.

- Tenim nova Directora a l'Escola Bressol.

- Radio Vallromanes pasarà de la freqüència 94.2 a la 94.4. 

- La neteja de boscos, ha costat 20000 + 27000 euros

- Can Sala Gros està en procés Inicial ( fase d'al.legacions) per donar llum verda a la construcció d'un hotel de 88 habitacions, amb tot el que aixó comporta.Segons l'alcaldessa, no es tallarà cap arbre. Això si, va votar a favor de tallar-ne hectàrees amb el nou POUM aprova't el 2007.

- La Rotonda de la av.vilassar amb els carrers Migdia i Casal, segons ajuntament, té cost O (zero). És a dir, la mà d'obra a sortit de la Brigada Municipal i el material, de la subvenció que estava destinada junt amb la senyalització de carrers. Per qué la Brigada ha de fer obres que deurien estar cobertes per els ajuts del PLAN E? Per què la brigada ha de fer treballs, que a ells no els hi pertoquen? Tenim una Brigada que treballa molt i en moltes coses, però no pot ser que la direcció (és a dir l'Ajuntament) enviï a fer feines continuament que no els hi pertoquen. Fins i tot, ens podriem preguntar si l'Ajuntament amb aquesta acció, ha guanyat diners?.

- Destacar també la presència d'un veï del poble que amb tota la seva voluntat, esforç i diners, va presentar un estudi sobre com afecta el soroll de les màquines del camp de golf a la seva llar i a la seva salud. L'ajuntament es va posicionar que ja es va fer probes de soroll el dia 31 de desembre durant 15 minuts i que tot estava normal .Però el pròpi veí, va demostrar davant tota la sala amb probes presencials davant el ple que, l'ajuntament s'equivoca ja que va fer un estudiï paral.lel i els decibels, són superiors als permesos. Des de ICV Vallromanes, sol.licitem a l'Ajuntament de Vallromanes que, prengui mesures urgents obligant a l'empresa del camp de golf, a instal.lar panells anti-soroll entre el limit del camp de golf i les vivendes contigües per tal reduir l'impacte del so. 

 

David Carrillo

 

President ICV-Vallromanes