22.03.11

PLE DEL 17 DE MARÇ, UN REGIDOR DE CIU RENÚNCIA AL CÀRREC

Una "Obra de Teatre" amb entrada gratuïta. CiU fa Fiu?

El darrer ple del 17 de març, va ser un moment per recordar dels plens ordinaris que es fan

Vam poder viure un dia d'aprovacions típica. Sis regidors ( 3 de CiU + 3 IVALL) voten a favor d'aprovacions mentre que l’oposició ( amb 5 regidors de ERC) majoritàriament voten en abstenció o algunes en contra.

Va ser sorpresa que el regidor de CiU ( segon de llista ) per telecomunicacions i educació, va presentar la seva renúncia abans de començar en el torn de precs i preguntes. Va agafar un full en blanc i amb rotulador vermell a formular aquesta sol·licitud. Va al·legar motius personals i per això des de ICV - Vallromanes, esperem que els pugui solucionar doncs vivim en temps difícils .

Era un ple per haver-ho gravat en vídeo. No us imagineu la cara que van posar tant la senyora alcaldessa com els companys de CiU i IVALL quan va presentar la renúncia. Una cara de sorprès i com de "fastig". La oposició com els assistents - els veïns - ens vam quedar sorpresos però no per la seva renúncia sinó per el mètode com la va presentar doncs, ja era de conèixer que aquest regidor no continuaria en la política a partir de les properes eleccions del 22 de maig del 2011.

Vam viure com fins a dos vegades, els membres de IVALL + CIU desallotjaven la sala per anar a parlar en privat per acceptar o no la seva renúncia en aquest dia. ERC també va disposar d'un temps dins la sala per parlar si feien la acceptació de la renúncia. IVALL i CIU van rebutjar aquesta renúncia i el propi regidor va preguntar "Cóm i qué he de fer per poder renunciar? " Semblava surrealista. L’oposició va acceptar la seva proposta de renúncia i per primera vegada, com era lògic, vam experimentar un EMPAT! 5 regidors ( 2 CIU +3 IVALL ) contra ( 4 de ERC + 1 de CIU )

Es poden fer moltes suposicions del que passa amb CiU actualment o al propi ajuntament - internament - per què hagi renuncia't un regidor a dos mesos de les eleccions però... no és el primer que deixa un càrrec.

El senyor Carlos Ortiz de IVALL va renunciar per motius personals/laborals.

La senyora Cabot - ex alcaldessa - de CIU va renunciar al 2009 sent "substuïda" - per ordre de llista - pel seu fill el senyor Cèsar Andreu.

S’intueix que alguna cosa passa internament però el motiu, jo almenys el desconec. Es comenta alguna cosa que hi ha un "descobert" a la zona ón s'ha instal·lat la nova torre de telecomunicacions o, que hi hagin problemes amb l'Escola Bressol o, d'altres.

 *S'ha de recordar que en un ple, els assistents van per voluntat pròpia m’entres que els regidors, cobren per assistir.  Nosaltres ICV-Vallromanes, formem part del col·lectiu de veïns que ens posem a veure com es vota cada proposta que afectarà ( positivament o negativament) al nostre municipi. És a dir, nosaltres actualment tenim veu i les possibilitats d'ampliar a vot, han crescut amb la feina feta dels darrers quatre anys.

Tot i aquesta sorpresa, s'acosten eleccions i sabem que ICV-Vallromanes, està al voltant d'aconseguir entre 1 i 3 regidors i potser amb sorpresa inclosa!

PD 1:Realitzarem una noticia sobre els pressupostos ja que ens va estranyar molt dins una preguntar que vam formular, que els regidor aproven pressupostos municipals sense coneixement del que estan votant. Es com si de poca importància hi ha que es gastin més o menys diners, m’entres ells tinguin la "cartera" omplerta.

PD: Recordatori: Conferència sobre l'Assetjament Laboral el 26 de maç al Casal de Vallromanes ales 18.00 h.

 

David Carrillo

 Un veí més sempre al costat dels demés.

Candidat a la alcaldia de Vallromanes per ICV/EPM*