03.08.11

Primer ple ordinari de la legislatura

A continuació tobareu una petita crònica del primer ple ordinari de la legislatura. Volem destacar com més important la unanimitat per acceptar primer la urgència de la moció en solidaritat amb les víctimes i el poble de Noruega i contra la intolerància, i també la unanimitat fent-se partícipes de la moció, de la resta de les forces del consitori.

Crònica de plens

 

Ple ordinari de 28 de juliol de 2011

 

Destaquem que és el primer ple del nou govern municipal, sense comptar els de constitució, i nosaltres ja no estem a l’oposició.

Tot i així, l’ordre del dia era molt previsible, donar compte del romanent líquid de tresoreria, comptes de recaptació, ..., una modificació pressupostària que presentem per poder adquirir material informàtic i les noves bústies per a les urbanitzacions.

La CUP presenta quatre mocions, tres de les quals repetides, és a dir en termes molt similars han estat presentades i aprovades en la legislatura anterior, com la de pacificar l’avinguda Maresme (una moció del nostre grup l’octubre de 2008 i una del PSC el 2010), contra el desnonaments hipotecaris (una moció aprovada el febrer d’aquest any i molt més completa que la presentada per la CUP), per la creació d’una comissió per preparar l’11 de setembre (moció presentada conjuntament per l’Ed’E i PSC el 2008) i l’única nova que van presentar contra les retallades en la sanitat del govern de la Generalitat, va rebre el nostre suport i va ésser aprovada amb l’abstenció de CiU. Destaquem de les mocions la irrellevància d’algunes propostes i els errors en els continguts, o que entenen l’estelada, símbol del seu partit, com la que ha d’onejar l’11 de setembre, en lloc de la senyera de Catalunya, i critiquen aferrissadament no acceptar aquesta imposició. Vàrem demanar que retiressin les mocions repetides per no haver-les de votar en contra, només van acceptar de fer-ho en la de l’avinguda Maresme.

En el torn de preguntes també destaca el desconeixement de la situació, la CUP s’entesta en que el govern retiri un projecte que mai ha presentat i d’aquí fa tota una pel·lícula de ciència ficció.