21.12.16

Rabell acusa Puigdemont de “negligent” per incomplir el mandat del Parlament d’instaurar la Renda Garantida de Ciutadania

El president de CSQEP assenyala que el major obstacle és ideològic i no pas pressupostari i recorda que el seu grup ha registrat esmenes als pressupostos per començar a implementar la RGC el 2017

Lluís Rabell durant la pregunta a la sessió de control al president de la Generalitat

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha retret avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que el Govern no hagi inclòs una partida per finançar la Renda Garantida de Ciutadania en els pressupostos del 2017. Rabell ha qualificat de “negligència” que l’Executiu incompleixi així el mandat del Parlament que l’instava a implementar la RGC el 2017, i ha recordat que CSQEP ha presentat esmenes per a començar a aplicar-la l’any vinent.

Rabell ha subratllat que “des del carrer, la Comissió Promotora, sindicats, moviments socials… feien palesa ahir mateix a les portes del Parlament la urgència d'aquesta Renda Garantida”, i ha denunciat que no només no es contempla cap partida per finançar-la, sinó  que l’assignació de la Renda Mínima d’Inserció és inferior a la despesa efectuada per aquest concepte durant l'any 2016. “El major obstacle, creiem, és més aviat ideològic”, ha afirmat Rabell, que ha afegit que “té a veure amb la idea de que la pobresa és sospitosa”.

El president de CSQEP ha assenyalat que mentre el Govern defensa que el cost de la Renda Garantida és “inassumible” i la quantifica en prop de 4.000 milions d’euros, sí que és possible començar a aplicar-la l’any vinent, perquè la ponència al Parlament parla d’un cost estimat de 1.600 milions. En aquest sentit, ha posat sobre la taula les esmenes als pressupostos presentades pel seu grup amb l’objectiu d’habilitar una partida extra de 500 milions d'euros, “mobilitzant recursos dels fons de contingència o aprofitant el marge que ens dóna la lleugera millora del sostre del dèficit”, per a poder posar-la en marxa. “Cal una acció decidida, és un afer de país”, ha sentenciat.