30.11.16

Rabell insta el Govern a “no deixar escletxes” a les companyies subministradores per obligar-les a “complir les seves responsabilitats socials”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot urgeix a Puigdemont a desenvolupar el reglament “que obligui les companyies a complir la llei i fer tarificació social”

Rabell insta el Govern a obligar a “complir les responsabilitats socials” a les subministradores

El president del grup parlamentari de CSQEP, Lluís Rabell, ha instat avui el Govern de la Generalitat a “no deixar escletxes” per obligar a les companyies subministradores a “complir les seves responsabilitats socials” com marca la Llei 24/2015. “El Govern fa tot el necessari per a constrènyer-les a complir amb les seves obligacions?”, ha preguntat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Rabell ha urgit el Govern a desenvolupar el reglament “que obligui les companyies a complir la llei i fer tarificació social”.

Rabell ha mantingut que la mort de la Rosa, una àvia de Reus que va patir un incendi a casa seva després que Gas Natural li tallés la llum, ha posat de relleu la “manca de sensibilitat” de les companyies subministradores, que “defugen les seves responsabilitats”. “Argumenten que el protocol no és clar, però això són excuses de mal subministrador”, ha afirmat.

El diputat ha recordat que el ple monogràfic d’emergència social del març va adoptar una resolució que instava el Govern a elaborar un reglament d’aplicació de la llei de pobresa energètica. “Al juny, la directora de l’oficina de consum reconeixia que encara no s’havia dut a terme”, ha assenyalat. “Mobilitzem-nos, perquè hi ha un clam de les entitats civils i socials”, ha insistit.