13.05.16

Rabell: “Seria trist que l’única desobediència que fes el Govern fos a la resolució del Parlament de no tancar línies de P3”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot dóna suport a alcaldes i regidors de la comarca i espera que el Govern “no falli” als ajuntaments

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha assistit avui a una concentració a la porta de la Direcció de Serveis Territorials del Baix Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat, en la qual ha exigit al Govern que doni compliment a la resolució presentada pel seu grup i el PSC, aprovada al Parlament, i que insta a no tancar cap línia de P3 a la comarca com pretén el Govern, amb fins a 13 tancaments, i 53 a tot Catalunya. “Seria trist que en un moment en què es parla tant de desobediència, l’única desobediència que practiqués el Govern fos a les resolucions del Parlament de Catalunya”, ha assenyalat el diputat, que ha reclamat que l’executiu “no falli” als ajuntaments i al territori, que estan “en primera línia en la defensa de l’educació pública”. A la concentració hi han assistit altres personalitats com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i alcaldes i regidors de la comarca com l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, o l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor.

El líder de la confluència ha anunciat que el seu grup “seguirà batallant” per defensar l’educació pública, i ha declarat que aquesta setmana al ple del Parlament “tornaran a la càrrega” per parlar d’educació i tornar a posar sobre la taula les reivindicacions dels ajuntaments, “com el manteniment i desenvolupament de l’ensenyament públic”.

A la concentració també ha intervingut l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, que ha declarat que els alcaldes i alcaldesses de la comarca “no entenem com el Govern no dóna resposta a la resolució que va aprovar el Parlament”. “El Govern no només li està donant l’esquena a aquesta resolució sinó també al territori, que ha aprovat en molts ajuntaments resolucions per unanimitat en contra del tancament de línies de P3 al nostre territori”, ha sentenciat López, que ha acabat dient que espera que el Govern “es posi del costat del territori i de la defensa de l’educació pública”.

Rabell: “El Govern discuteix els pressupostos a través dels mitjans de comunicació”

Justament per poder afrontar aquestes reivindicacions, Rabell ha recordat que el seu grup ha exigit a l’executiu la presentació d’uns nous pressupostos “perquè pensem que el Parlament ha de poder debatre sobre les prioritats socials, i una de les primeres i destacades és justament l’ensenyament”. Precisament sobre els pressupostos, Rabell ha afirmat que aquesta setmana s’ha vist “un espectacle inèdit”, en que el Govern “discuteix els pressupostos a través dels mitjans de comunicació”. “El President i el Vicepresident debaten a través de diferents declaracions als mitjans”, ha remarcat Rabell, i ha demanat “seriositat” a l’executiu perquè el tema dels pressupostos “és prou complex i ens hi juguem tantes coses que no poden frivolitzar d’aquesta manera”.