30.06.04

RAÜL ROMEVA VALORA AMB ESCEPTICISME LA CANDIDATURA DE DURAO BARROSO I ANUNCIA QUE VOTARÀ EN CONTRA QUE SIGUI EL PRESIDENT DE LA COMISSIÓ EUROPEA

L’eurodiputat d’ICV destaca que Durao Barroso “va ser l’artífex de la famosa reunió de les Açores""

transgenics010604.jpg

L’eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, ha valorat avui amb escepticisme la possibilitat que José Manuel Durao Barroso sigui designat president de la Comissió Europea, “perquè té una concepció d’Europa massa lligada als Estats Units”. “Només cal recordar que Durao Barroso va ser un dels artífexs, a més de l’amfitrió, de la famosa reunió de les Açores entre George Bush, Tony Blair i José María Aznar” sobre la guerra a l’Iraq. “Així doncs, quan s’hagi de votar ja podem dir que molt probablement votarem en contra, perquè el que volem és un president de la Comissió que sigui fort i capaç de defensar una idea d’Europa social, ecològica, i sobretot, no supeditada a la política nordamericana”, ha afirmat Romeva.

D’altra banda Romeva ha avançat que, pel que fa a la presidència del Parlament Europeu, ICV estaria disposada a votar a favor que fos un membre del partit socialista favorable a negociar polítiques d’esquerres, “com podria ser el cas de Josep Borrell”. Romeva ha advertit que el Partit Socialista Europeu també contempla la possibilitat de pactar amb el Partit Popular Europeu la presidència del Parlament, perquè cada partit ocupés aquest càrrec la meitat de la legislatura.

“Evidentment ens preocupa aquesta possibilitat, perquè suposaria que els dos partits majoritaris es posarien d’acord i les polítiques que s’impulsarien serien més de centre que d’esquerra, com nosaltres desitgem”, ha afegit Romeva, “per tant, advoquem per una aliança entre els socialistes i els partits d’esquerres per escollir el nou president de la cambra”.