09.06.04

RAÜL ROMEVA:""ICV-EUIA ÉS UNA FORÇA IMPRESCINDIBLE PER EVITAR LA DRETANITZACIÓ DE LA UE""

ICV-EUiA va celebrar ahir al vespre el seu acte central a Girona amb un sopar amb 150 persones en què també van estar presents els diputats Joan Boada i Lluís Postigo

fornells100604.jpg

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Raül Romeva, va protagonitzar ahir l'acte central de la campanya a les comarques gironines, un sopar a Fornells amb 150 persones. Romeva va afirmar en el míting celebrat després del sopar que ""actualment s'ha donat una dretanització de les institucions europees, i hem d'acabar amb els complexos, nosaltres som una força imprescindible per aturar-ho, sinó qui ho farà, la llista encapçalada pel Borrell i seguit de Rosa Díaz, un partit socialista que fa uns discursos aquí i uns altres a fora, com és el cas de les seleccions espanyoles"".

Romeva va afirmar que ""demanem una nova UE amb una política participativa, per fer-hi arribar polítiques d'associacions i entitats en defensa del medi ambient com Salvem l'Empordà"". El candidat d'ICV-EUiA també s'ha referit al vessament de fuel al riu Fluvià i ha destacat que ""si no tinguéssim en Biel Jové com a delegat de Medi Ambient o una altra persona igual d'eficient, no s'hauria actuat tan ràpid i el problema encara hauria pogut ser més gran, perquè ara tenim gent capacitada i des de Girona també podem ensenyar com es fan les coses a d'altres països"". ""Per exemple des de la Plataforma en defensa de l'Ebre hem donat exemple a la UE sobre la importància d'una nova cultura de l'aigua"", va afegir.

Respecte a la defensa del català a la UE, Romeva va criticar ""aquells que diuen que l'ús del català a les institucions europees suposaria un gran cost econòmic"", ""perquè per segons què si que tenim diners, i per exemple fem una guerra com la d'Iraq i després diem que no passa res perquè tenim superàvit"".

Per la seva banda el regidor a Girona i número 7 de la llista per les eleccions europees, Joan Oloriz, va afirmar que ""cal que aquestes eleccions siguin pels eurodiputats que no van de vacances pagades al Parlament Europeu"", ""cal que la Unió Europea doni un tomb amb els nostres vots i es derroti el principal enemic per a la construcció europea, la dreta, que ja hem aconseguit derrotar en les passades eleccions"". Oloriz va destacar la necessitat de defensar una Unió Europea federal, laïca i defensora dels drets humans.