18.03.15

Rigau rectifica davant les crítiques d'ICV-EUiA i demanarà informes pediàtrics als alumnes de P-3 de totes les escoles

La consellera ho anuncia durant una interpel·lació de Joan Mena, que ha reclamat que no només hagin de presentar aquests informes "els alumnes que vostè ha marcat en vermell"

Joan Mena en el faristol del ple del Parlament

Marxa enrere de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que fa dues setmanes va anunciar la seva intenció de demanar un informe pediàtric només a aquells alumnes de P-3 que es matriculin en una escola amb un perfil socioeducatiu complicat. Finalment el departament demanarà aquest tipus d'informes a tots els infants, sense discriminar cap grup específic. Així ho ha anunciat Rigau en resposta a una interpel·lació del portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA, Joan Mena, aquest dimecres al vespre al Parlament. Mena ha reclamat a Rigau, com ja va fer a inicis de la setmana passada, una rectificació i que no limiti la petició d'aquest informe "als alumnes que vostè ha marcat en vermell".

 

El diputat i mestre de professió Joan Mena ja va sumar-se la setmana passada a les crítiques de la FAPAC i de diversos organismes educatius a la mesura anunciada per Rigau, que consideren discriminatòria. Aquest dimecres al Parlament Mena ha insistit en demanar que es demani un informe pediàtric "no només als alumnes que vostè ha marcat en vermell, sinó a tots aquells alumnes que entren a les nostres escoles".

 

Aquesta, ha admès Mena, "és una informació beneficiosa, però, senyora Rigau, no segregui aquesta informació". "Suposo que entén què és el que li estem exigint", ha exhortat Mena durant la seva interpel·lació. En la seva resposta, Rigau ha anunciat que el departament farà marxa enrere en el seu anunci i demanarà l'informe a tots els infants, no només als d'algunes escoles específiques.

Garantia alimentària als menjadors escolars

Mena s'ha referit a aquest assumpte durant una interpel·lació que ha fet sobre com el Govern ha de garantir que tots els infants accedeixen a una alimentació equilibrada a través dels menjadors escolars. Justament el dia després que la Creu Roja presentés el seu informe anual sobre la malnutrició infantil a Catalunya, al qual ha fet referència el diputat roig i verd, Mena ha defensat que "volem fer de l'escola una autèntica estructura d'Estat; un generador de cohesió social".

En aquest sentit, Mena proposa instaurar una 'garantia alimentària' als infants catalans a través dels menjadors escolars. El portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA ja va registrar una proposició de llei sobre aquest assumpte, però llavors CiU i ERC es van negar a debatre-la al·legant que no calia atorgar rang de llei a aquesta mesura. Per això, ara Mena vol impulsar una moció en quest assumpte.