15.07.09

Romeva demana la suspensió de relacions de la UE amb Hondures

L’eurodiputat d’ICV ha demanavt avui a Estrasburg que s’obri una investigació sobre l’autoria del cop d’Estat al país centreamericà

Raül Romeva al Parlament

L’eurodiputat d’ICV i vicepresident del Grup Verds/ALE, Raül Romeva, ha sol.licitat avui a Estrasburg la suspensió de relacions de la Unió Europea amb Hondures i que s’obri una investigació sobre l’autoria del cop d’Estat al país centreamericà.

Romeva ha demanat que el Parlament Europeu consideri de “gran importància” tractar en l’inici d’aquesta legislatura la situació a Hondures per tractar-se del primer cop d’Estat en un país centreamericà del segle XXI, una situació que ha qualificat de “trist i lamentable”.

“Condemno enèrgicament el cop d’Estat militar contra el president Zelaya”, ha afirmat Romeva, que ha instat la UE a no reconèixer el colpista Micheletti: “És imperatiu que la UE insisteixi en la reinstauració de l’ordre constitucional per preparar de manera adient les eleccions de novembre de 2009”.

Per aquest motiu ha demanat que la UE congeli les negociacions per a un Acord d’Associació UE-Amèrica Central i que s’iniciï un procés per suspendre el règim privilegiat per a Hondures. Romeva també ha demanat destinar missions d’observació i seguiment que demostrin que la societat internacional “no està al marge de la situació del poble hondureny”.