14.03.17

S’aprova l´informe de l’Ernest Urtasun sobre la Igualtat entre dones i homes a la UE

El Parlament Europeu alerta sobre l’estancament de la Igualtat de Gènere a la UE

Ernest Urtasun en una intervenció durant el ple del Parlament Europeu

El Parlament Europeu ha aprovat avui l’informe de l’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun que fa  un balanç sobre la situació d’igualtat entre homes i dones a la UE pels anys 2014 i 2015. L’informe critica la manca de progrés i la marginació de les polítiques en matèria d’igualtat de gènere. Ernest Urtasun ponent de l’informe del Parlament Europeu ha declarat:

“Es inconcebible que la UE encara estigui només a mig camí d’aconseguir la verdadera igualtat entre homes i dones.  A més el ritme actual de progrés és molt lent i en alguns aspectes estem retrocedint. Si seguim al ritme actual, es calcula que encara haurem d’esperar com a mínim 70 anys més per aconseguir la igualtat salarial, 50 anys abans que el treball domèstic i de cura sigui repartit a parts iguals entre homes i dones i més de 20 anys per aconseguir una representació paritària en la política. És necessari que la igualtat de gènere s’introdueixi a l’agenda política i se li doni el tractament prioritari que mereix. .

“A més a més denunciem la manca de perspectiva de gènere en la governança econòmica europea, que la crisis econòmica està tenint un impacte especialment negatiu per les dones i que les retallades en polítiques d’igualtat i en serveis com la sanitat, la discapacitat, dependència guarderies, etc. estan fent retrocedir alguns dels avenços en igualtat aconseguits durant les darreres dècades”.

“A l’informe critiquem també que actualment totes les noves directives sobre igualtat de gènere estan bloquejades pel Consell Europeu o la Comissió i que des de 2015 la UE ha deixat de tenir una estratègia sobre la igualtat de gènere. Demanem una acció urgent de la UE i que presenti un paquet legislatiu sobre la conciliació de la vida laboral i personal amb les noves directives sobre paternitat i sobre la cura, acabar amb el bloqueig de la directiva sobre dones als consells d’administració i una nova legislació per lluitar contra la violència masclista”.

” També celebrem que per primera vegada un informe d’igualtat mencioni l’existència de diferencies entre estats membres i mentre que alguns els felicita pels avenços aconseguits també emplaça a d’altres a millorar les seves polítiques”.

Enllaç a l'informe