11.04.18

Sara Vilà demana al Govern del PP que retiri el projecte educatiu sobre les Forces Armades que vol implantar a les escoles

La senadora d'En Comú Podem considera que el projecte educatiu està ple "d'improperis patriòtics i sentimentalistes" i que "és un desastre des del punt de vista educatiu i de la defensa"

La senadora d'En Comú Podem, Sara Vilà, ha demanat el Ple del Senat la retirada del temari sobre les Forces Armades que el Govern vol implantar als centres escolars en els cursos vinents en matèria de Cultura de Defensa, per tal que la ciutadania conegui l'activitat de les Forces Armades. "Estem d'acord amb què la societat conegui quina és la tasca de les Forces Armades, però discrepem en com el Govern vol fer arribar la Cultura de Defensa a la societat", ha dit la senadora tot indicant que el projecte no està recolzat ni tan sols per l'Associació Unificada de Militars Espanyols.

Vila ha apuntat que "la societat no té el deure de conèixer la tasca de les Forces Armades per una qüestió de patriotisme, de sentiment nacional o de romanticisme", ja que considera, es tractaria "d'un enfocament més propi d'èpoques passades que d'una societat democràtica avançada", sinó que és el Govern qui ha de ser més transparent i explícit dient a què destina l'Exèrcit i el Ministeri de Defensa els diners públics.

A més, també ha recalcat que el projecte educatiu que planteja el Govern té la intenció de "revertir el rebuig de la ciutadania cap a l'Exèrcit" i "d'espanyolitzar-nos una mica més a tots i totes". "La Cultura de Defensa no és cultura de pau", ha criticat Vilà, tot defensés que en un estat democràtic, la Cultura de Pau implica que les Forces Armades deixin de ser "un espai tancat i sense drets com el de la llibertat d'expressió", tot posant d'exemple el cas de la cap Teresa Franco, qui va ser expedientada per denunciar la manca d'armilles antibales per dones.

Per la senadora, el projecte "adoctrina els menors, assenyala la immigració com una amenaça per a la seguretat i estigmatitza les professions de les dones", és a dir, inculca uns valors antidemocràtics i contraris als dels drets humans, tal com apunta l'Associació Pro Drets Humans d'Espanya. "Aquest projecte està ple d'improperis patriòtics i sentimentalistes, és un desastre des del punt de vista educatiu i de la defensa", ha sentenciat.