14.06.17

Sara Vilà exigeix una auditoria del Ministeri de Defensa en el seu veto als Pressupostos

La senadora Sara Vilà ha retret al Partit Popular la seva decisió de destinar diners a armes quan hauria d'invertir en la "dignitat" de les tropes

El grup d'En Comú Podem al Senat ha exigit que es faci una auditoria del Ministeri de Defensa durant la seva defensa del veto als Pressupostos en la matèria. "Demanem una auditoria perquè el pas del ministre Morenés pel ministeri de defensa no només va arrasar amb el pressupost, sinó que ha fet que aquest ministeri es vegi hipotecat si més no en els següents 20 anys", ha dit la senadora Sara Vilà.

Vilà ha recordat al ministre que el 2016 es va superar el pressupost pactat en 1.395 milions d'euros i que enguany ho farà en un 32% a causa del deute generat en els Programes Especials d'Armament, mentre que Sanitat i Justícia només creixeran un 8 i un 7% respectivament. La senadora ha explicat que el crèdit extraordinari destinat a Programes especials d'Armament va ser posat en dubte pel Tribunal Constitucional cosa que, ha dit, "posa de manifest la manca de transparència i opacitat en la despesa del pressupost". I és que durant els anys de Morenés al capdavant del ministeri, s'han adjudicat fins a 115 milions d'euros a empreses dirigides anteriorment pel ministre, a més d'haver invertit diners en comprar armes a Israel, un país que vulnera els drets humans.

Sara Vilà ha volgut, també, recalcar que els pressupostos de defensa "no serveixen per defensar la gent ni respecten a les tropes" i ha acusat el ministre de "només respectar les seves butxaques". "Si respectessin a la tropa i a la marineria no deixarien tirats als soldats després dels 45 anys, contemplarien augments de personal, destinarien més a renovar instal·lacions que cauen a trossos ... perquè podem tenir flamants armes, tancs i avions, però de res serveix si no tractem la tropa de forma digna ", afegint que "la fi per a vostès no és defensar a la gent, és defensar les seves empreses".