31.05.17

Sara Vilà reclama prohibir la presència de l’exèrcit en entorns educatius i de formació

La senadora d’En Comú Podem ha criticat la imatge “edulcorada” que se’n dóna de l’exèrcit en presentar-lo com una ONG a les fires educatives

La senadora d’En Comú Podem, Sara Vilà, ha presentat una moció que reclama prohibir la presència de l’exèrcit a fires educatives i entorns educatius i de formació ja que, considera, “la presència de militars i la promoció d’armes en aquests espais va en contra de la Llei de foment de l’educació i cultura de pau”. “No podem permetre que aquesta professió es vegi com una feina més quan tots sabem que formar part d’un exèrcit és una decisió adulta”, ha explicat, pel que ha demanat que la informació i promoció sobre l’exèrcit arribi als joves a partir dels 18 anys, edat en què poden allistar-se.

Vilà ha titllat de “intolerable” que les missions de l’exèrcit arribin als joves a través d’aquestes fires com a activitats d’ONG, limitant la informació que se’n dóna a activitats de cooperació i ajuda humanitària quan l’exèrcit, ha explicat, “es dedica a una cosa tan greu i important com els conflictes armats” i “quan sabem l’horror que hi ha darrere les guerres, les amenaces que pateixen els militars i la quantitat de professionals que moren”. “Tot això no s’explica a les fires, no podem permetre que es doni una imatge edulcorada del que suposa ser militar i formar part de l’exèrcit”, ha dit.

La senadora ha remarcat que aquesta prohibició no entra a valorar el paper de l’exèrcit ja que, ha recordat, ella mateixa és membre de la Comissió de Defensa, des d’on treballa per millorar les condicions del militars i dignificar la seva tasca.