30.03.16

Sara Vilà recorda al PP que hi ha un mandat del Congrés contra l’acord entre la UE i Turquia i insta al Govern a complir amb l’acollida de refugiats

La senadora de Catalunya Sí Que es Pot acusa al PP de “no tenir ni idea del que està passant a Lesbos” i avisa que “qui sembra guerres, recull refugiats”

Sara Vilà demana mesures i partides econòmiques per fer realitat una acollida digna pels refugiats

La senadora de Catalunya Sí Que es Pot, Sara Vilà, ha instat avui al PP a complir amb l’acollida de refugiats i amb el mandat del Congrés contra l’acord entre UE i Turquia. “Tant que apel·len a la sobirania parlant de Catalunya que segons vostès no té dret a decidir però quan es decideix des del Congrés que l’acord entre la UE i Turquia és il·legal i immoral, el govern segueix amb els seus propòsits”, ha lamentat Vilà que considera el PP “molt poc útil” amb la gestió dels refugiats i que “s’ha passat pel forro la sobirania del Congrés”.

Durant la seva intervenció, Vilà, que ha defensat les esmenes del seu grup en una moció de Democràcia i Llibertat, ha recordat que Espanya hauria d’acollir 17.000 persones, una xifra que ha considerat del tot insuficient i més encara tenint en compte que a dia d’avui només se n’han acollit 18. Per això, també ha reclamat que es dotin els ajuntaments i les CCAA dels pressupostos necessaris que facilitin l’acollida de refugiats.

“La crisi humanitària amb els refugiats no és una catàstrofe natural, no és alguna cosa que passi perquè sí, sinó que té l’origen en les guerres”, ha posat de manifest la senadora de Catalunya Sí Que es Pot, per la qual cosa ha demanat que Espanya deixi de vendre armes a règims com Aràbia Saudí, tal com va demanar la UE. “Qui sembra guerres, recull refugiats”, ha sentenciat la senadora alhora que ha acusat al Govern del PP de “no tenir ni idea del que està passant a Lesbos”.