19.03.09

Saura anuncia que el Govern rebutja la darrera proposta del Govern central sobre finançament

El president d’ICV ha anunciat que la Generalitat ha desestimat la proposta de 1.200 milions per considerar-la “insuficient” i perquè no es correspon amb el model previst a l’Estatut

El president d'ICV i conseller de Relacions Institucioanls i Paricipació, Joan Saura, en un moment d'una roda de Govern

El president d’ICV, Joan Saura, ha declarat que el Govern de Catalunya ha rebutjat la última proposta de model de finançament presentada pel Govern central. Saura ha remarcat que la Generalitat no ha acceptat la proposta perquè la considera “insuficient” i perquè, a més, no es correspon amb el model previst a l’Estaut.

 

El president ecosocialista ha explica que aquesta proposta contempla uns ingressos de 1.200 milions d’euros el primer any fins als 2.200 el tercer. En aquest sentit, Saura ha valorat que hi ha desacord tant en els xifres, que, segons ha dit, “són inacceptables”, com en el tipus de model, “ja que no assegura que l’evolució dels ingressos en anys posteriors sigui positiva”. Per això, Saura ha manifestat que “la part catalana” de la comissió mixta ha emplaçat el govern central a modificar el model i a presentar “xifres dignes”.

 

Pel que fa al marge de negociació, el president ecosocialista ha destacat que “les negociacions no es poden eternitzar” i que, per tant, si no hi ha avenços en poc temps “caldrà passar capítol”. En aquest sentit, el conseller ha declarat també que “estem disposats a negociar fins on faci falta sobre les propostes que es facin a Catalunya i no sobre altres”.