03.03.14

Saura proposa un canvi en la llei hipotecària per evitar "l'espoli patrimonial" de l'Església

El senador d'ICV ha explicat que l'Església espanyola està "registrant unilateralment i de forma opaca al seu nom edificis del patrimoni nacional"

Joan Saura en una imatge de recurs en el despatx al Senat

El senador d'ICV, Joan Saura, ha presentat una moció en la Comissió de Justícia perquè els bens immobles de patrimoni cultural siguin de propietat pública. Saura ha afirmat: "Considerem un espoli patrimonial que l'Església espanyola ha estat i estigui registrant unilateralment i de forma opaca al seu nom edificis del patrimoni nacional que no estaven registrats a nom de ningú".

Saura ha explicat que "es tracta d'una equiparació de l'Església amb l'Estat" i les conseqüències són, per exemple, "1087 apropiacions en els últims 12 anys només a Navarra". També ha subratllat que la Mezquita de Còrdova és propietat de l'Església Catòlica i ha afirmat que "és escandalós que l'Església tingui comportaments medievals".

El senador d'ICV ja va proposar al junt de 2012 al Ple del Senat una proposició de llei on s'articulava la modificació de la Llei Hipotecària en el mateix sentit, però va ser rebutjada.