24.06.16

Sibina "al 26J no oblidem que la crisi d'Europa és conseqüència de les seves pròpies polítiques"

Marta Sibina considera que el resultat del Brexit obliga a la UE a refundar-se reconeixent la seva profunda crisi i posa incís en la necessitat democratitzar les institucions. Després de les gravacions entre el Ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz i del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya encara és més evident que el 26J hem d'acabar amb el PP i la instrumentalitació que fan de les institucions per fer-les més transparents.

Marta i Joan

Marta Sibina considera que el resultat del Brexit obliga a la UE a refundar-se reconeixent la seva profunda crisi i posa incís en la necessitat democratitzar les institucions.

 

Després de les gravacions entre el Ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz i del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya encara és més evident que el 26J hem d'acabar amb el PP i la instrumentalitació que fan de les institucions per fer-les més transparents.


 

Marta Sibina, cap de llista per En Comú Podem, ha valorat el resultat del referèndum del Regne Unit: "El Brexit obliga a la UE a refundar-se reconeixent la seva profunda crisi." I ha afegit: "Per totes aquelles que estan al costat dels partits d'"ordre" que no oblidin el 26J que la crisi d'Europa és conseqüència de les seves pròpies polítiques."

 

Sibina ha explicat que En Comú Podem aposta per un model de democràcia "en què la ciutadania es corresponsabilitzi de les polítiques públiques i que les institucions utilitzin amb normalitat mecanismes de democràcia directa i un govern obert". I en relació a les gravacions entre el Ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz i del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya ha comentat; "hem pogut veure com el PP instrumentalitza les institucions públiques per interessos partidistes, més que mai volem posar incís en la necessitat absoluta democratitzar les institucions i fer-les transparents."

 

"Des d’En Comú Podem prioritzem la reforma de la Llei de transparència que va ser aprovada pel PP i CiU l'any 2013 perquè l'accés a la informació pública sigui un dret fonamental i universal. També aprovarem un codi ètic pels càrrecs públics i una llei de registre i control de grups d'interès (lobbies). Amb aquestes mesures, entre altres, enfortirem la transparència en les relacions entre ens privats i autoritats públiques", ha afirmat Sibina. "El nostre objectiu és assolir una democràcia real i per això també apostem per reformar la llei electoral estatal. És per això que demanem a tothom que aquest diumenge la gent vagi a les urnes a votar. Només d'aquesta manera tindrem la força per aconseguir acabar, d'una vegada amb el govern del PP", ha comentat Marta Sibina.