21.06.16

Sibina "El rescat social és el nostre eix principal"

Wilder Palacio assegura que En Comú Podem vol portar al congrés les 5 demandes de mínims de la PAH incloses en el Pla de rescat social del seu programa. Marta Sibina, per la seva, demana la dimissió per Jorge Fernández Díaz Daniel de Alfonso "una vegada més veiem com el PP és un partit corrupte que instrumentalitza les institucions públiques per fins partidistes".

Wilder Palacio, candidat per En Comú Podem i membre de la PAH Gironès, ha denunciat que a Salt, un poble de poc més de 6 km², tingui més de 800 habitatges propietat de bancs i sense cap mena de funció social buits en un poble amb molta demanda d'habitatge. "I per aquest motiu volem que les 5 reivindicacions que la PAH arribin al congrés. Sabem que acabar amb els desnonaments i amb aquesta situació d'emergència és una decisió política. No oblidem que va ser el PP qui va tombar la ILP contra els desnonaments amb la seva majoria absoluta".

 

Palacio ha recordat les 5 mesures de mínims que resoldrien l'emergència habitacional "són la dació en pagament retroactiu, el lloguer accessible i estable, ja que algunes tenen baixos ingressos i no poden fer front a les seves despeses, acabar amb els desnonaments, el foment de l'habitatge social i, per últim, poder garantir els subministraments bàsics. Aquestes 5 demandes formen part del Pla de rescat social que portem en el nostre programa electoral", ha afirmat el candidat.

 

Per la seva banda Marta Sibina, cap de llista d'En Comú Podem per Girona, ha comentat que "s'ha d'explicar com s'han tergiversat la negociació que hem tingut al congrés aquests darrers mesos perquè es va dir que les negociacions al congrés es van acabar de seguida a causa del referèndum i això no és cert; quan ens vam asseure a parlar de seguida no van estar d'acord amb aquestes 5 demandes de la PAH ni amb derogació de l'article 135. No va ser culpa del referèndum encara que ens ho vulguin fer creure alguns. És per això que En Comú Podem remarquem la importància que el 26J es voti en clau per fer fora el PP, en clau de tenir com més vots millor, ja que el partit que pugui liderar serà el que pugui fer complir pactes. Si a la següent legislatura tenim més força perquè de veritat es prioritzin les persones, no permetrem que el PSOE torni a cometre el greu error d'aliar-se amb la dreta que és contrària a totes aquestes mesures socials. Per nosaltres el rescat social és el nostre eix principal i que es compleixin les 5 de la PAH serà el primer que farem quan arribem al govern", ha aclarit Sibina.

 

Abans d'acabar Marta Sibina ha volgut fer esment a les gravacions entre el Ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz i del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso "una vegada més veiem com el PP és un partit corrupte que instrumentalitza les institucions públiques que han de servir per defensar als ciutadans per fins partidistes. En Comú Podem demanem la dimissió immediata dels implicats i exigim que es prengui les mesures corresponents per evitar una vegada més les portes giratòries".