10.04.14

El teu dret és bàsic

ICV del Vallès Oriental presenta la campanya de la coalició ICV-EUiA on denuncien la pujada dels serveis bàsics com l’aigua, energia i transport

Aquest matí en roda de premsa, ICV del Vallès Oriental ha presentat la campanya que la coalició està duent a terme arreu del territori, on denuncien la pujada dels preus de la llum, gas, aigua i transport. Tanmateix aquesta campanya va acompanyada de les propostes del grup ecosocialista per fer front a la pobresa energètica.

"És una estafa organitzada i compatida pel govern espanyol i català, fent lleis a mida pels poderosos lobbies, mentre la ciutadania pateix un empobriment injust i inhumà" deia Manils, mentre explicava que demà divendres la gent de la coalició d'ICV-EUiA sortirà al carrer per celebrar el "Divendres Roig" on repartiran el material d'aquesta campanya per fer-ho arribar a tota la ciutadania. En el cas del Vallès Oriental, aquest material serà repartit en diferent municipis de la comarca, a més, a Mollet del Vallès estaran acompanyats per la diputada d'ICV-EUiA Marta Ribas.

Els ecosocialistes vallesans han explicat les polítiques que porten a terme en els governs que formen part i en els ajuntament que fan feina des de l'oposició. En el cas de La Llagosta, l'Alberto López, alcalde del municipi, explicava que " Hem de donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Quan ens arriba un petició de tall de llum o aigua de l'empresa subministradora a una família, estudiem el seu cas, parlem amb la família afectada i si aquesta té un expedient a Serveis Socials, l'ajuntament es fa càrrec perquè aquesta família pugui viure dignament". També afegia "L'aigua, llum, gas, son un dret, propi, públic, que l'han privatitzat. Son temps de lluita, de resistència contra les polítiques neoliberals. Hem d'explicar a la gent que aquestes son les polítiques de la dreta seguint els dictàmens de la Toika".

D'altra banda, el regidor d'ICV de Granollers Josep Casanovas explicava que per la seva situació no poden incidir en el govern, però si proposar, per això el grup d'ICV-EUiA a proposat a l'ajuntament de Granollers que destini una partida de 100.000€ per fer front als subministrament bàsics de les famílies granollerines que estan patint una situació critica, ha recordat que a Granollers hi ha més de 6.000 aturats i aturades i el 50% dels no tenen cap mena de prestació.

Finalitzant la roda de premsa, Manils ha presentat el vídeo que han realitzat pel Vallès Oriental on les imatges donen suport a aquesta campanya. " ICV-EUiA va presentar una proposta al congrés dels diputats que s'anomenava La treva hivernal, on es demanava no deixar cap família sense llum, gas, ni aigua durant l'hivern. Aquesta proposta va ser rebutjada pel PP, sense dialogar ni discutir". "No és qüestió d'idees polítiques, sinó de humanitat" afegia.