08.02.16

Urtasun considera que la visita a l'Ebre del Parlament Europeu confirma les infraccions del PP amb el PHN

L’eurodiputat d’ICV anuncia que es coordinarà amb entitats i d’altres grups del PE perquè l’informe de la Comissió de Peticions faci una denúncia claríssima del PHN

Imatge de recurs del Delta de l'Ebre

L’eurodiputat d’ICV adscrit al grup dels Verds/ALE, Ernest Urtasun, ha participat juntament amb d’altres eurodiputats en una delegació de la Comissió de Peticions en la visita al tram final de l’Ebre per comprovar la regressió del Delta. “Hem pogut sentir del experts dades molt preocupants: el Delta retrocedeix 10 metres l'any i es troba en una situació extremadament fràgil', ha lamentat Urtasun, que considera que la visita d’avui “confirma les infraccions del PP amb el PHN”.

'La zona del Delta ha rebut durant anys diners del programa europeu LIFE per la protecció dels hàbitats d'aus al Delta. Aquests hàbitats estan en perill amb el PHN, el que significaria haver malgastat diners europeus durant anys”, ha avisat l’eurodiputat d’ICV, alhora que ha explicat que la Comissió de Peticions elaborarà ara un informe sobre la qüestió amb recomanacions. “Des d’ICV ens coordinarem amb les entitats i altres grups al Parlament Europeu per tal que l'informe estableixi una denuncia claríssima del PHN', ha anunciat Urtasun.

Per últim, ICV ha tornat a insistir que el nou PHN vulnera tres directives europees: la de la directiva Marc de l'aigua, la d’aus i la de responsabilitat ambiental i que, per tant, ha de ser anul·lat “immediatament”. “Exigim a la Comissió Europea que anul·li el pla”, ha manifestat Urtasun, que ha celebrat l'èxit de la mobilització celebrada ahir que “ha impressionat la delegació del Parlament “ i “ha enviat un missatge important a Europa”.