08.06.16

Urtasun formarà part de la comissió d'investigació sobre els Papers de Panamà

L’eurodiputat d’ICV exigirà la compareixença de Cañete

Ernest Urtasun durant una intervenció al Parlament Europeu

El Ple del Parlament Europeu ha votat avui a Estrasburg la creació d'una comissió d'investigació per investigar les informacions revelades per l'escàndol dels Papers de Panamà. També avui, el Grup Verds / ALE ha confirmat a Ernest Urtasun com un els 8 membres que participaran en aquesta comissió encarregada d'examinar les al·legacions d'infraccions o de mala administració en l'aplicació de la legislació europea pel que fa a blanqueig de capitals, frau i evasió fiscal. "Formalment ja tenim comissió d'investigació i un full de ruta ambiciós establerta en el mandat (1) que ha costat dos mesos de negociacions”, ha dit Urtasun, que ha fet una crida a aprendre de les lliçons de la comissió d’investigació creada després del’escàndol Luxleaks que sense els recursos necessaris per a investigar.

 “No ens han aportat la informació sol·licitada i les autoritats convocades i empreses han comparegut quan i com volien, sense la possibilitat dels diputats d'interrogar a fons”, ha recordat Utasun que considera que la comissió sobre els papers de Panamà ha de servir per arribar al fons de la qüestió.

“Hem de recordar que els casos de frau fiscal assenyalen directament als màxims responsables de la Comissió Europea: Juncker era el responsable polític directe dels tax rulings de Luxemburg i el comissari Cañete està implicat en els Papers de Panamà”, ha dit Urtasun, que ha posat de manifest que una de les prioritats del seu grup és la compareixença de Cañete a la comissió d'investigació, independentment de la seva compareixença a la comissió d'assumptes jurídics. “El mandat indica que hem d'investigar també les responsabilitats polítiques”, ha conclòs.