14.01.17

Urtasun a Junqueras: “Si vol fer els pressupostos i la política fiscal d’Artur Mas no ho acceptem. Nosaltres hem vingut a construir una alternativa”

El portaveu i eurodiputat d’ICV situa una nova política fiscal, aconseguir el referèndum amb garanties i la construcció d’una alternativa com els tres reptes d’aquest any 2017

Ernest Urtasun en la intervenció durant el Consell Nacional d'ICV

El portaveu i eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha llençat avui un missatge al vicepresident econòmic del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, sobre el seu projecte de pressupostos per aquest any. “Ens sap greu dir que a Catalunya hi hagi qui vulgui ser més true liberal en comptes de fer polítiques econòmiques a favor de la gent. I li diem a Junqueras que si vol fer els pressupostos i la política fiscal d’Artur Mas no ho acceptem. Nosaltres hem vingut a construir una alternativa de país”, ha dit Urtasun davant del Consell Nacional d’ICV en una intervenció centrada en el debat de pressupostos de la Generalitat que comença la setmana entrant en el Parlament de Catalunya i en els reptes polítics d’aquest any 2017.

Per Urtasun els pressupostos de la Generalitat “no responen a les necessitat socials d’aquest país”. “I no ho fan perquè ens trobem paradoxalment amb un vicepresident d’economia que està des d’un  altre partit fent els mateixos pressupostos que feia Mas en molts àmbits”, ha explicat el portaveu ecosocialista que ha indicat que un d’aquests àmbits és la política fiscal. “No ha volgut fer la política ingressos que necessita la generalitat per poder fer les polítiques necessita la gent”, ha reblat Urtasun referint-se a Junqueras al temps que ha recordat que el grup parlamentari de CSQEP ha fet una proposta de reforma fiscal que recaptaria 1.000M d’euros addicionals que afectaries el 4% de la població més rica del nostre país.

En el primer Consell Nacional de la formació ecosocialista aquest any 2017, el portaveu d’ICV ha volgut situar la construcció d’una alternativa real a Catalunya, guanyar el referèndum i el debat de pressupostos per fer una política fiscal diferent com tres dels reptes principals que es presenten a Catalunya en aquest curs polític.