27.09.16

Els Verds/ALE presenten una plataforma de suport per facilitar revelacions anònimes d’informació

Ernest Urtasun: “Amb el llançament de la nostra plataforma volem ajudar a posar fi al secretarisme i a donar suport als denunciants”

Imatge del logo de la plataforma presentada pels Verds

Eurodiputats i eurodiputades del grup dels Verds /ALE han presentat avui al Parlament Europeu la plataforma online EULeaks, que permet a les persones que revelin informacions ho puguin fer en un context segur i anònim. La plataforma, accessible a través de la pàgina dels Verds/ALE, s’ha posat en marxa avui després de la primer trobada del Comitè d’investigació sobre el blanqueig de capitals, elusió i evasió fiscal (PANA). “Amb el llançament de la nostra pròpia plataforma, volem ajudar a posar fi al secretisme i a donar als possibles denunciants una manera fàcil i segura de fer pública informació vital", ha explicat l’europarlamentari d’ICV.

Durant la roda de premsa conjunta amb d’altres eurodiputats del seu grup, Urtasun ha posat de manifest que sovint tenen dificultats en poder accedir a la informació que necessiten per a fer la seva feina i defensar l’interès públic per davant dels interessos particulars d’empreses que han comès delictes o han tingut comportaments immorals.

En el marc del comitè, a més, s’han pogut seguir les intervencions dels periodistes del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació que van ser els primers en revelar l’existència dels Papers de Panamà. “La informació filtrada per reveladors d’informació com Deltour i Halet o altres denunciants en els documents de Panamà o més recentment dels papers de Bahames ha estat bàsica per poder entendre les pràctiques d’evasió fiscal de les empreses multinacionals a la UE. Gràcies a ells, s’han donat investigacions al Parlament i altres institucions, i la Comissió s’ha vist obligada a reaccionar amb propostes legislatives”, ha recordat.