20.09.16

Victòria Salvadó serà la nova coordinadora d'Iniciativa a Girona ciutat juntament amb Eugènia Pascual

L'assemblea de l'agrupació d'Iniciativa per Catalunya-Verds de Girona, celebrada la setmana passada, va escollir per àmplia majoria a Victòria Salvadó com a co-coordinadora de l'agrupació d'Iniciativa juntament amb Eugènia Pascual i així configurar un tàndem femení al capdavant de l'agrupació.

Victòria Salvadó, catedràtica de Química a la UdG i actualment degana de la Facultat de Ciències, ha estat vinculada activament en diferents entitats feministes i ecologistes de la ciutat i d'arreu del territori, en especial en moviments en defensa de la gestió pública de l'aigua com Aigua és Vida.

Eugènia Pascual assegura que la incorporació a l'equip coordinador de Victòria Salvadó és un pas magnífic, ja que "treballar al costat de la Victòria és sempre un luxe. És una persona a qui admiro per la seva claredat d’idees, la capacitat de treball, la seva implicació i la il·lusió que posa en tot el que fa i ho dic després d'haver col·laborat amb ella en diverses lluites. No podia pensar en una millor companya, a banda del fet de que sempre hi ha hagut un gran complicitat personal que facilita encara més el treballar plegades".
 
Fins aquest moment Eugènia Pascual era la única coordinadora i portaveu d'ICV a la ciutat i comptava amb una assemblea on és prenen les decisions dins l’organització. “El funcionament seguirà essent el mateix”, comenta Pascual, “ens basem en el que cada companya i company militants i amics aporta a l’equip. La única diferència és que ara, en comptes d’una, serem dues cares visibles al capdamunt del nostre projecte comú. De fet, el primer repte que ens hem marcat juntament amb la Victòria és  precisament mirar enfortir i ampliar la base i activitat de l’agrupació".
 
La incorporació d'una segona coordinadora al projecte d'ICV Girona arriba en un moment de moviments també en la coordinació d’Iniciativa per Catalunya Verda a les Comarques de Girona, que es culminarà el proper 15 d’octubre amb l’assemblea constituent de la nova direcció.