14.04.11

Xavi Monfort analitza amb una representant de la Unió Europea les conseqüències per a l'Alt Empordà d'un possible transvasament del Roine

El candidat d'ICV per Figueres ha convidat Pierre Yves Cousteau i Henriette Faergemann a treballar conjuntament per evitar l'obra

Figueres Conference 2011

En el marc de la tercera edició de la Figueres Conference, centrat en el futur de l'aigua, Xavi Monfort, portaveu i candidat d'Iniciativa per Catalunya Verds de Figueres (ICV) ha traslladat a Henriette Faergemann, representant de la Comissió Europea sobre l'escassetat d'aigua i sequera, la preocupació davant el possible projecte de transvasament del riu Roine, com han vingut manifestant tant Artur Mas des de fa uns anys, com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i l'alcalde de Figueres Santi Vila, les darreres setmanes.

Monfort ha convidat Henriette Faergemann i Pierre-Yves Cousteau a treballar conjuntament per evitar que des de Catalunya i des de França s’iniciï, en un futur, el projecte de transvasament del riu Roine. Per a Monfort “el transvasament del Roine suposa recuperar un projecte de CiU que segueix el model econòmic basat en el totxo i que aprofundirà la pressió sobre el medi natural en àrees com l'Alt i el Baix Empordà, que ja estan sobreexplotades”. A més, ha convidat l'alcalde de Figueres, Santi Vila, a que s'oposi a aquest projecte en tant que suposarà una agressió irreversible per al territori. Faergemann ha comentat que aquest projecte segurament no comptaria amb el suport de la UE.

De fer-se, el transvasament del riu Roine tindria un cost ambiental i econòmic molt elevat, alhora que contravindria la Directiva Marc de l'Aigua, que estableix el principi de subsidiarietat. Monfort ha afegit que cal seguir apostant per l'estalvi, la reutilizació i la recuperació de captacions com a mesures per garantir l'abastament a la comarca.