25.03.11

Xavi Monfort presenta una llista electoral per impulsar una ciutat creadora de treball i riquesa, i amb projecció internacional

-L'eurodiputat Raül Romeva ha destacat el compromís de la candidatura d'ICV a Figueres amb els projectes ambientals d’àmbit local i transfronterer impulsats per Richard Elelman. -Monfort vincula el camí cap a la sostenibilitat amb la creació d'oportunitats de treball i com a font de riquesa per a la ciutat, però sense oblidar que cal reforçar la formació, l’educació i la sanitat públiques.

Presentació candidatura ICV Figueres

Iniciativa per Catalunya Verds de Figueres ha presentat aquesta tarda, a la plaça Josep Casero de la ciutat altempordanesa, la candidatura de Xavi Monfort i les persones que l'acompanyaran a les eleccions municipals del 22 de maig. Es tracta d'una llista electoral amb una majoria d’independents amb un perfil d'esquerres i ecologista, i amb voluntat de millorar la ciutat. Raül Romeva, diputat d'ICV al Parlament Europeu, ha apadrinat la llista electoral que encapçala Monfort i ha destacat el compromís d'aquesta amb els projectes i les fites que ha assolit Richard Elelman al capdavant de la regidoria de Medi Ambient al llarg de la legislatura. Romeva ha destacat la importància que suposa per a una ciutat mitjana com Figueres situar-se al capdavant de les ciutats que aposten i promouen el desenvolupament sostenible amb les polítiques de gestió ambiental, i també, en el cas particular de Figueres, mitjançant la seva participació a la xarxa d'Energy Cities i el projecte IMAGINE; l'establiment de les bases de la Comunitat de Desenvolupament i Innovació Mediambiental de l'Empordà (CODIM); l'aposta per la mobilitat sostenible mitjançant vehicles elèctrics; l'impuls a la Universitat de Montfort per a la formació en energies renovables i la consolidació de la Figueres Conference. Per a Romeva, el conjunt d'accions impulsades per ICV faran de Figueres una ciutat competitiva que li permetran posicionar-se en un lloc destacat a Europa si se segueix aquesta línia, un fet que, ha destacat, només és possible amb la presència dels regidors d'Iniciativa per Catalunya Verds a l'Ajuntament. Al seu torn, Xavi Monfort ha recordat el compromís de la candidatura d'ICV de donar continuïtat als projectes en què ha vingut treballant Richard Elelman i ha assegurat que reforçarà el paper de les polítiques mediambientals que garanteixin la creació de valor, ocupació laboral i riquesa per a Figueres, sense oblidar els principals motors econòmics de la ciutat: el comerç i el turisme. Per a Monfort, el futur ajuntament que representi Figueres haurà de fer un esforç per crear oportunitats i potenciar, sense embuts, la participació ciutadana en tots els àmbits de decisió municipal. A més, Monfort ha asenyalat que la situació econòmica particular de Figueres mereix un paper actiu de l’Ajuntament per solventar la demanda de les persones en matèria d’ocupació laboral, d’educació i de sanitat, però que no es pot deixar de banda l’atenció a aquells col·lectius més desfavorits que no poden cobrir les necessitats bàsiques d’habitatge i alimentació.

 

La llista electoral d'Iniciativa per Catalunya Verds a Figueres

 

1. Xavi Monfort

2. Marc Sala (IND)

3. Inma Domínguez (IND)

4. Neus Fàbregas (IND)

5. Òscar Vergés (IND)

6. Odette Moner (IND)

7. Tomàs Anton

8. Dolors Olivet (IND)

9. Narcís Bagué

10. Noemí Casero (IND)

11. Alberto Díaz (IND)

12. Irina Borràs (IND)

13. Pere Moner

14. Maya Sempere

15. Antonio Castuera (IND)

16. Obdúlia Alloza (IND)

17. Miquel Àngel Cobo (IND)

18. Montserrat Matabosch (IND)

19. Roser Parset (IND)

20. Delmar Blasco

21. Ma Àngels Mesquida (IND)