09.03.11

Xavi Monfort proposa implantar les zones verdes d'aparcament per millorar la mobilitat

Un primer pas seria convertir en zona verda la meitat de les zones blaves creades l'estiu del 2010. En el futur caldrà estudiar aquesta mesura per estendre-la a d’altres carrers que actualment són zona blava.

Figueres, 9 de març de 2011

Xavi Monfort, portaveu i candidat d'Iniciativa per Catalunya Verds de Figueres (ICV) ha anunciat avui que demanarà a l'Ajuntament que consideri l'opció d'avançar l'establiment de les zones verdes d'aparcament a la ciutat.

 

En un primer moment Monfort proposa convertir en zones verdes d'aparcament almenys la meitat de les 208 places de pagament que es van crear a l'estiu de l'any 2010 (als carrers de Sant Antoni, Sant Llàtzer, Nostra Senyora de Lourdes, Esperança, Clerch i Nicolau, Pompeu Fabra i a l'avinguda Marignane).

 

Monfort creu que almenys la meitat de les places d'aparcament (104) s'haurien de destinar, des d'ara mateix, a les necessitats d'aparcament dels veïns de les zones on es van implantar. Considera que actualment l'ús real d'aquestes places és molt inferior al planificat, ja que la majoria dels dies la seva utilització no arriba ni a la meitat, tret dels dies de mercat. L'ús actual no afavoreix la mobilitat, tot el contrari, ja que molts vehicles acaben donant més voltes per trobar un lloc on aparcar gratuïtament o bé segueixen estacionant de forma indeguda.

 

Si s'implantés la zona verda es facilitaria l'estacionament a les persones que viuen a les zones on s'han implantat, millorant la mobilitat des del primer moment. Proposa estudiar quina és la millor opció, fer una base de dades de demandants, distribuir un distintiu i implantar una quota assequible. Monfort afegeix que en el futur caldrà estudiar la implantació de zones verdes a altres vies i carrers on actualment només hi ha zones blaves.