26.05.17

Xavier Domènech: “Davant la resposta repressiva del Partit Popular hi ha legitimitat per exercir desafiaments democràtics”

El Vicepresident del Parlament Europeu, Dimitros Papadimoulis, ha visitat Catalunya per donar el seu suport al referèndum

El Coordinador General de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha confirmat durant la visita del Vicepresident del Parlament Europeu, Dimitros Papadimoulis, que “davant la resposta repressiva del Partit Popular hi ha legitimitat per exercir desafiament democràtics”, tot i que ha indicat que “cal fer-ho bé per acumular cada cop més forces a Catalunya, a Espanya i a la comunitat internacional”. Domènech ha explicat que hi ha un creixement constant i progressiu dels suports per part de la ciutadania espanyola i dels diputats i diputades del Congrés dels Diputats al referèndum. “Aconseguir el referèndum és una feina que no té data, així que seguirem treballant malgrat els obstacles del Partit Popular”, ha dit. “Catalunya s’ha mobilitzat durant més de 7 anys i la resposta ha estat igual a res, és evident que el Partit Popular forma part del problema i no pas de la solució”, ha criticat Domènech.

Domènech també ha volgut aclarir que la posició política que prendrà Catalunya en Comú davant el referèndum es decidirà quan hi hagi una proposta clara per part del Govern ja que actualment gran part dels punts són desconeguts. “No sabem si incorpora els suports internacionals, ni si interpel·larà al conjunt dels ciutadans de Catalunya, tampoc quin serà el paper d’elements claus com són els Mossos d’Esquadra i els treballadors públics”, ha dit, “no podem posicionar-nos si no coneixem la proposta”.

El Vicepresident del Parlament Europeu, Dimitros Papadimoulis, ha mostrat el seu suport al referèndum i ha demanat buscar entre tots “una solució política, obrint les mires de tots els actors, per aconseguir celebrar un referèndum a Catalunya”. Alhora, ha volgut felicitar Catalunya en Comú per ser un espai de confluència entre diferents tradicions polítiques com són els verds, les esquerres i els moviments socials. “La confluència és molt important ja que necessitem un espai de canvi alternatiu a les polítiques de dretes i a l’extrema-dreta a Europa”, ha dit.

L’eurodiputat dels grup dels Verds/ALE i Coordinador de Relacions Internacional de Catalunya en Comú, Ernest Urtasun, també ha estat present a l’acte, on ha assegurat que buscar suports per fer un referèndum amb plenes garanties “és una feina que no s’atura i la continuarem fent sigui quin sigui el proper escenari”.