10.06.16

Xavier Domènech i Aina Vidal asseguren que per garantir les pensions cal fer fora el PP

En Comú Podem es compromet a derogar les dues reformes laborals que fan impossible unes pensions dignes

Xavier Domènech i Aina Vidal durant una roda de premsa

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, juntament amb la número 9 i portaveu en temes d’ocupació, Aina Vidal, ha desgranat avui les propostes en matèria de pensions i de Seguretat Social i ha volgut llençar un missatge clar: el PP és una amenaça per les pensions. “El principal perill que té el sistema de pensions públiques del país té un nom: el PP”, ha alertat Domènech, que s’ha compromès a revertir la precarització  del mercat de treball i derogar les dues reformes laborals perquè “les cotitzacions d’avui són les pensions de demà”. En aquest sentit, En Comú Podem considera que la millor manera de garantir les pensions és que els joves tinguin feines dignes i estables.

Durant la roda de premsa, Domènech ha recordat que des del 2012 la caixa de la Seguretat Social s’ha reduït “radicalment” i ha passat de tenir 63.000M d’€ a 32.000M d’€ el 2016, i ha volgut advertir que si se segueixen aplicant les polítiques actuals i les reformes laborals i precaritzant el treball, es reduirà fins a 16.000M d’€. “La creació de treball precari nou, amb sous baixíssims, no està generant un augment d’ingressos per la Seguretat Social”, ha explicat el cap de files de la candidatura de la confluència.

I per posar-hi remei, Domènech ha apostat, per una banda, per derogar les reformes laborals i  les reformes de les pensions dutes a terme pel PP i pel PSOE i lligar l’augment de l’IPC a les pensions i, per l’altra, que hi hagi un complement dels Pressupostos Generals de l’Estat que vagi dedicat a la caixa de la Seguretat Social per assegurar-ne el finançament. Per tot plegat, Domènech ha insistit en la necessitat que el 26-J es produeixi un canvi que “permeti la garantir unes jubilacions dignes i el nostre futur”.

“Si tenim treballs precaris, la conseqüència més immediata són pensions precàries”, ha insistit Aina Vidal. Per això, la primera qüestió que pretén abordar En Comú Podem és la derogació de les dues darreres reformes laborals, que “precaritzen el mercat de treball i fan impossibles unes pensions dignes”, ha assenyalat.

Vidal ha defensat que “cap pensió ha d’estar per sota dels 1.000 euros”, igual que el Salari Mínim Interprofessional que proposa la candidatura. També ha subratllat que cal rebaixar l’edat de jubilació fins als 65 anys, i garantir-ne el finançament públic mitjançant un sistema mixt que inclogui no només el finançament a través de les cotitzacions, sinó també dels pressupostos generals de l’Estat.

Domènech a Fernández Díaz: “Jo només tindria por a que el PP seguís al poder”

Xavier Domènech també ha insistit en què el país no es pot permetre que el govern de l’Estat estigui en mans del PP, “el partit que més desigualtat ha generat en les últimes dècades i el partit més corrupte de la democràcia, que fins i tot està imputat com a partit”. Domènech ha respost així a les declaracions del candidat del PP, Jorge Ferández Díaz, afirmant que els populars estan apel·lant al discurs de la por. “Jo només tindria por d’una cosa: que el PP seguís al poder després del 26J”, ha sentenciat.