04.07.14

Xavier Monfort, escollit de nou cap de llista d’Iniciativa a Figueres

-L’agrupació local d’Iniciativa per Catalunya Verds aprova la candidatura de l’actual regidor i portaveu ecosocialista a l’ajuntament de Figueres. -Monfort: “Tenim voluntat de governar i ho volem fer posant davant de tot la participació ciutadana, l’impuls econòmic i la transparència, per acabar amb la majoria absoluta de CiU que ha estat incapaç de donar solució als problemes de la gent”

Xavi Monfort

Xavier Monfort Peligero ha rebut el suport unànime de l’agrupació figuerenca d’ICV per encapçalar de nou la llista del partit de cara a les properes eleccions municipals que tindran lloc el maig de l’any que ve. Per a Monfort, la continuïtat com a regidor suposa una nova oportunitat per demostrar que les polítiques municipals d’esquerra són més necessàries que mai, i “és a l’ajuntament on les hem d’impulsar, i afavorir així l’equilibri social i una redistribució de la riquesa d’una forma més justa”. En aquest sentit, i davant els moviments que s’estan fent des dels partits polítics i des de la societat civil per arribar a configurar acords o llistes conjuntes, el regidor i candidat assegura que estan oberts a estudiar totes les confluències possibles per acostar persones i altres formacions al projecte de l’esquerra alternativa. “Tenim voluntat de governar i volem fer posant davant de tot la participació ciutadana, l’impuls econòmic i la transparència, per acabar amb la majoria absoluta de CiU que ha estat incapaç de donar solució als problemes de la gent. Per aquesta raó estem valorant acords i aliances amb persones i formacions que ens ajudin a fer-ho possible”, ha afegit Monfort.

Marc Vidal, president de la formació ecosocialista a les comarques gironines i diputat al Parlament de Catalunya, ha afirmat que la importància de Figueres obliga les esquerres “a recuperar el govern de la capital altempordanesa que vam deixar que es perdés el 2007 per una falta de diàleg. Des d’Iniciativa volem que l’esquerra torni a governar Figueres per donar a la ciutadania el seu espai i canviar la forma de fer política. Per aaixò estem oberts a parlar i negociar en benefici de tots”.