15.04.15

ICV-EUiA reivindica la República a Granollers

ICV reclama un procés constituent a Catalunya i a l’Estat que desemboqui en una república social, ecològica i democràtica

Amb banderes republicanes, més de vuitanta persones convocades per ICV-EUiA es van reunir ahir dimarts, a la plaça de la Porxada de Granollers per a commemorar el 84è aniversari de la proclamació de la IIª República.

L’escenari va ser ocupat primer per la número 3 d’ICV-EUiA, Laura Ondoño, i posteriorment pels números 1 i 2,  Josep Casasnovas i Miguel Puertas.

Casasnovas va referir-se als avenços de l’etapa republicana, però va voler centrar el seu discurs en el present i el futur, reclamant “un procés constituent a Catalunya i a l’Estat espanyol, que desemboqui en una veritable República social, ecològica i democràtica”.

El candidat ecosocialista també va aprofitar per repassar la situació local, reivindicant el paper clau d’ICV-EUiA en la consolidació de les polítiques socials i d’ocupació a Granollers, i erigint-se com a garantia de continuitat en aquest aspecte.

Puertas, en el seu torn, va criticar el relleu monàrquic de Juan Carlos I per Felipe VI, i va demanar “que el rei deixi de viure a costa dels treballadors i treballadores, i es posi a treballar, com tothom”.

Paco Galán, número 4 de la candidatura d’ICV-EUiA, va ser l’encarregat de tancar l’acte amb la lectura del manifest per la República, que va acabar, com ja és costum, amb la música de l’Himne de Riego.