Ernest Urtasun

Eurodiputat i portaveu

Nascut el 27 de gener de 1982, sóc llicenciat en Ciències Econòmiques per la UAB, tinc un post-grau en Relacions Internacionals per la UB i sóc diplomàtic. Sóc membre d’ICV i de CCOO.

A l’any 97, quan tenia 15 anys, em vaig apuntar a Joves d’Esquerra Verda amb el meu company Pablo Martinelli, quan un jove Joan Herrera n’era el coordinador. A l’organització vaig ser membre de l’equip coordinador, responsable de relacions internacionals i coordinador de Barcelona. I em vaig presentar a les eleccions municipals del 2003 i el 2007, i a les europees de 2004 a la primera llista de Raül Romeva.

En aquella etapa a JEV, vaig participar activament a Acció Jove – CCOO i al Moviment d’Estudiants Progressistes a l’Autònoma. A Europa, vaig fer de portaveu dels Joves Verds Europeus i vaig ser membre del Bureau del Forum Europeu de la Joventut, representant aquesta organització a la Cimera del Clima de Copenhagen al 2009.

Vaig coordinar les delegacions d’ICV als Fòrums Socials Europeus de Florència, París i Londres.

Al 2007 vaig assumir la responsabilitat de responsable de relacions internacionals d’ICV, on vaig coordinar junt amb Jordi Guillot l’ingrés d’ICV al Partit Verd Europeu. Vaig ser Vice-president del Consell Català del Moviment Europeu, el primer representant d’ICV al Comitè Executiu del Partit Verd Europeu, i el seu delegat al Fòrum de Sao Paulo. Al 2009 vaig ser el número 2 de la llista d’ICV al Parlament Europeu.

Professionalment, vaig ser assessor de Raül Romeva de 2004 a 2008. A l’any 2010 vaig ingressar a la Carrera Diplomàtica, on he desenvolupat diferents responsabilitats al Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació. Fins fa uns mesos, he estat Conseller Diplomàtic del Secretari General de la Unió per la Mediterrània, organització internacional amb seu a Barcelona.

Actualment represento ICV al Parlament Europeu com a eurodiputat.