05.04.17

CSQEP demana al Govern “recuperar els drets, salaris i llocs de treball perduts des dels 2010” a la funció pública catalana

Marc Vidal afirma que el Govern hauria de convocar 44.000 noves places de funcionaris “si seguís el mateix criteri d’obediència a l’Estat que han vingut seguint fins ara per retallar”

Marc Vidal al Parlament

El diputat de Catalunya Sí que es Pot i portaveu en temes laborals, Marc Vidal, ha preguntat avui al Govern de la Generalitat “com pensa negociar els drets pendents, com i quan pensa aplicar a Catalunya l’acord assumit de l’Estat per consolidar les places temporals, i com té previst fer créixer les places de la funció pública catalana”, per tal de fer front “a les demanes sindicals de recuperació de drets, salaris i llocs de treball perduts des del 2010”.

“Vostès porten temps maltractant els funcionaris amb l’argument de la falta de pressupost i de les mesures restrictives de l’Estat”, ha continuat Vidal, recordant que l’Executiu ara ja disposa de comptes i que els topalls de l’estat “estan caient tots”. En aquest sentit, el diputat de la confluència ha assegurat que el fet que en la majoria de places públiques la taxa de reposició ja sigui del 100% “té una importància cabdal” per tal de poder rebaixar la xifra de temporalitat actual, del 30%, a la del 8% marcada per l’acord amb l’Estat. “Això significaria, pel cap baix, 44.000 noves places en els propers anys”. Unes places que Vidal creu que la Generalitat hauria de convocar “si seguís el mateix criteri d’obediència a l’Estat quan han vingut seguint fins ara per retallar”.

La situació de maltractament als treballadors de la funció pública sobre la qual ha insistit el diputat també s’ha il·lustrat amb la constatació que Catalunya és una de les comunitats autònomes que té menys funcionaris per cada 1000 habitants. “En té 40, molt per sota dels 53 de mitjana o els 69 de l’Aragó”, ha apuntat Vidal, que ha insistit en què “estem demanant repetidament massa esforços suplementaris a la nostra funció pública”.

És per això que ha reblat en l’exigència al Govern d’explicitar, “en negociació i calendari”, quines són les “maneres creatives” que l’Executiu té per “fer front a les demandes i acords” del sector de la funció públic catalana.