06.05.17

David Cid anuncia que una delegació d’Els Verds europeus visitarà Catalunya per refermar el seu suport al referèndum

El coordinador nacional d’ICV ha demanat al Govern que sigui actiu en la cerca de suports internacionals per poder votar “amb garanties”

Cid a la seu d'ICV

El coordinador nacional d’ICV, David Cid ha anunciat que una delegació d’Els Verds europeus visitarà aquest divendres Barcelona per refermar el seu compromís amb el referèndum a Catalunya. Cid ha explicat que “diferents eurodiputats verds, encapçalats per la co presidenta del grup, Ska Keller, es reuniran amb els diferents grups parlamentaris catalans, amb el Govern, amb l’Ajuntament i amb entitats socials, entre elles el Pacte Nacional pel Refèrendum”.

En la mateixa línia, Cid ha emplaçat el Govern de la Generalitat a buscar suports internacionals al referèndum “que són imprescindibles per poder votar amb garanties i amb efectivament, que és el que nosaltres sempre hem reclamat”. Cid ha destacat que la resolució de Catalunya Sí que Es Pot encara està vigent i que no està anul·lada pel Tribunal Constitucional demana que el Govern busqui suports internacional i ha assegurat que “ha quedat clar que l’aval de la Comissió de Venècia no només el pot demanar l’Estat, sinó que hi ha diferents vies per fer-ho”.

De cara a les eleccions a França aquest diumenge, Cid ha fet una crida als ciutadans i ciutadanes francesos que viuen a Catalunya i tenen dret a vot a “barrar el pas a Le Pen” i ha assegurat que “no es pot ser equidistant amb el feixisme i l’extrema dret”. L’ecosocialista ha recordat que ICV, conjuntament amb els líders europeus del Partit Verd, ha signat un manifest demanant “el vot a Macron encara que sigui amb el nas tapat” per evitar que Marine Le Pen i les seves polítiques xenòfobes i racistes arribin a la presidència de França.