12.04.18

Denunciem el programa educatiu del Govern espanyol sobre les Forces Armades i exigim la retirada immediata

Des d’ICV exigim la retirada immediata del projecte educatiu sobre les Forces Armades i reclamem la seva substitució per propostes educatives que ajudin als infants a aprofundir en la cultura de pau

Els Ministeris d’Educació i de Defensa han publicat conjuntament el material educatiu “Proyecto de Conocimiento de la Seguridad y la Defensa en los centros educativos” que s’adreça a l’educació primària. Aquesta matèria que volen implantar consta de deu unitats didàctiques, algunes titulades “Los soldados y los marineros. Mi equipo” o bé “Los símbolos nacionales”.

Aquest projecte educatiu és un pas més en la ideologització educativa i l’adoctrinament que protagonitza el PP, que no dubta en recomanar als infants de primària els valors propis d’una cultura militar heretada del franquisme. Però que desprès critica i acusa d’adoctrinament a les escoles catalanes per parlar sobre l’actualitat política i social de Catalunya.

El Govern del PP impossibilita el pacte educatiu i instrumentalitza l’educació al servei de la dreta. Primer va eliminar l’educació per la ciutadania, després va incorporar la religió com a assignatura avaluable i ara presenta aquest projecte educatiu que ensenya uns valors antidemocràtics i contraris als dels drets humans.

Des d’Iniciativa per Catalunya Verds exigim la retirada immediata d’aquest material didàctic, i reclamem la seva substitució per propostes educatives que ajudin als infants a aprofundir en la cultura de pau, en el caràcter plurinacional de l’Estat espanyol, i en l’adquisició d’eines i estratègies per la mediació i la resolució pacífica dels conflictes. Aquesta és l’única via pedagògica per construir una societat democràtica.