10.04.18

Marta Ribas reclama “transparència” i denuncia “un nombre important de denegacions” de sol·licituds de la Renda Garantida de Ciutadania

La portaveu adjunta de CatECP considera “una barbaritat” imputar delictes de rebel·lió, i terrorisme “en casos de protesta” i emplaça a donar una resposta “contundent i transversal” a la manifestació de diumenge

La portaveu adjunta de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Marta Ribas, ha reclamat avui “transparència”, conèixer quantes denegacions i per quins motius s’han produït i que “es posin tots els recursos necessaris” en la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania, donat que després de 7 mesos de l’inici de la implementació s’està produint “lentitud de la tramitació, mancança de recursos tècnics i econòmics, i nombre important de denegacions de sol·licituds, fins i tot no argumentades, que generen indefensions”. Per això, ha explicat que el seu grup ha registrat avui una Proposta de Resolució amb intenció de portar-la al ple del Parlament per tal de revertir aquesta situació.

“Demanem que se’ns lliuri d’immediat tota la informació sobre la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania, i que es compleixi la llei sense restriccions, posant tots els recursos necessaris per donar resposta a tota aquella gent en situació de vulnerabilitat social que s’està deixant sense resposta i sense aquest dret”, ha assenyalat Ribas en roda de premsa, alhora que ha recordat que és un aspecte que “afecta molt la ciutadania” i ha despertat la preocupació dels afectats, sindicats i entitats diverses del país. “Demanem transparència, no només sobre quanta gent està cobrant la RGC sinó també quantes denegacions hi ha hagut i per què”, ha insistit.

“Una barbaritat”

Sobre les detencions avui de membres dels CDRs per suposats delictes de sedició, rebel·lió i terrorisme, la portaveu adjunta de CatECP ha qualificat de “barbaritat” imputar aquests delictes “en casos de protesta”, i ha recordat que és un dret “protegit”. “Els demòcrates hem de defensar el dret a protesta”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha denunciat la “regressió de drets i llibertats a Catalunya i a Espanya” i ha instat a donar-hi una resposta “clara contundent i transversal”. “El proper diumenge tenim una gran oportunitat per donar-hi aquesta resposta amb la manifestació convocada per l’Espai Convivència i Democràcia”, ha afegit.