04.02.15

4 anys de feina

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí Municipal, Granollers Informa

Al juny de 2011, ICV-EUiA vem aconseguir gràcies al suport de molts granollerins i granollerines, ser presents a l’Ajuntament de la nostra ciutat. El nostre compromís ferm amb els drets socials i laborals, amb la igualtat de gènere, amb l’ecologia i amb un sistema econòmic més just, s’ha traduït durant aquests anys en multitud de propostes i accions.

Una de les primeres coses que vàrem proposar, va ser la posada en marxa d’un servei de mediació i assessorament per a famílies amb problemes hipotecaris, i així, al llarg del mandat, hem treballat un grapat de mocions per a garantir els drets a l’habitatge i a una segona oportunitat. També hem estat insistents en l’aplicació de mesures de tarifació social als serveis públics, per a que pagui més que més té i puguem fer un sistema més solidari amb qui disposa de menys recursos.

En quant als serveis públics també hem proposat la municipalització d’alguns d’ells, per a millorar-ne la gestió i eficiència, rescabalant-ne els beneficis en mans del poble. Hem reclamat reiteradament l’ampliació de les partides destinades a necessitats socials d’urgència, demanant 1,8 milions per a plans d’ocupació i ajudes, plantejant línies d’ajuda per combatre la pobresa energètica, per a ampliar la cobertura de beques, per a pal·liar els efectes de les retallades i per a garantir els drets laborals.

En aquest sentit, el “Pacte de Ciutat contra la crisi” ha estat una reivindicació constant, per a comprometre tots els partits amb mesures a llarg termini. Malauradament, el Govern no hi ha volgut donar suport. Hem estat incisius en la reivindicació d’una ciutat més neta, més ordenada i més pacificada, i hem lluitat per la restauració i ampliació de la xarxa de carrils bici i d’aparcaments.

També vàrem reclamar l’ús d’autobusos ecològics i diverses mesures per a combatre la contaminació atmosfèrica a Granollers. I així, desenes de propostes més que no tenim espai per explicar. Però no hem acabat. Encara ens queda molta lluita, moltes idees i molta il·lusió per a seguir treballant per la nostra ciutat. Comptem amb el teu suport per fer-ho.