19.02.07

El Canvi Climàtic i les accions contraproduents.

Autor: David Carrillo

Publicat a: Web ICV-Vallromanes
Els humans hem estat els autors materials de provocar una alteració en el clima a nivells globals i sorprenents.

Això vol dir que la nostra espècie té a les seves mans i al seu abast el poder de fer canviar les coses.

L'alteració del clima, tal com estem experimentant darrerament, afecta les nostres percepcions de una realitat que vivim alterada de mica en mica al llarg dels anys.

Lleugerament però sense descans, la Terra pateix uns canvis que ens afecten a tots. Tant en la nostra existència com en la nostra qualitat de vida.

Tots els efectes que s'estan produïnt al llarg dels dies, setmanes, mesos, anys...estan essent estudiats amb detall pels científics i, a més, observem com molts efectes metereològics són més escassos(per exemple, falta de pluges) o més perillosos ( per exemple, les elevades temperatures).

Doncs bé, amb questes dues contrastacions podriem arribar a dir que tenim un dilema i una qüestió que tractar amb una contraindicació.

Com sabeu, la base de la nostra existència està arrelada a la natura. Més especificament a la flora que són els autors directes de transformar el CO² (Diòxid de Carboni) en O² (Oxígen).

No descuidem de dir que l'element més important de la vida en el nostre cas és l'aigua.

Què vol dir això? Molt senzill...La majoria de les emissions produïdes per les indústries, vehicles, etc... són tractades pels "filtres naturals" (la flora) per tal de transformar aquests gasos, perillossos i mortals, en un gas totalment respirable en el nostre organisme que és, l'oxígen. Aquest, l'oxigen (O²), és molt important pel cicle energètic dels éssers vius i essencial per a la respiració cel.lular dels organismes aeròbics, és a dir, nosaltres.

Per contrarestar efectes que poden afectar directament a les persones, molts governs i, sense allunyar-nos de Catalunya o de l'Estat Espanyol, estan prenen accions per poder combatre els danys ja fets i els possibles danys futurs al nostre entorn.

Els actes que s'estan intentant o volen posar de manifest per a la seva aplicació són tals com reduir l'emissió de gasos contaminants a l'atmosfera.

Està molt bé crear lleis o tractats que serveixin per reduir aquests gasos.

Però no s'ha de deixar de pensar en reduir també els usos del sòl ja que, si es continua construint en zones boscoses, es contribueix a continuar reduint els nostres "filtres naturals".

La població creix i les persones, necessiten una llar on poder viure i prosperar però els governs, han de ser capaços de lliurar un habitage i preocupar-se, perque aquest habitage de la prosperitat, no afecti l'existència i la qualitat de vida.

La construcció en zones boscoses i la seva expansió tal com es viu avui dia, és el que anomeno "Desertització Gris".

Es contribueix directament a ajudar a la desertització natural a guanyar terreny i, a més, aquesta "desertització gris", agreuja encara més l'augment de temperatures ja que els materials amb que construim les infraestructures, els habitatges, etc...són la majoria, "caçadors" de l'escalfor i, això contribueix a augmentar les temperatures a llocs com, per exemple, les ciutats.

Una altra acció necessària però contraproduent és la continua posada en marxa dels governs a formalitzar accions contra els perills que provoquen la possibilitat de haver-hi incendis que remeteixen amb la falta de pluges.

Aquestes accions per contrarestar la falta de pluges són la neteja de boscos més enllà de la seva necessitat.

Per exemple, la tala massiva dels forest a prop de les trames urbanitzades. Això implica la desaparació en petites, però en sumades proporcions, amb la resta de municipis, dels boscos i dels "filtres naturals".

Les tales, sigui la causa que sigui, els incendis(la majoria provocats directament o indirectament per la mà de l'home) i les construccions...són les causes més actives contra la desaparició dels boscos.

Sempre s'han de prendre mesures contra tot allò que pugui perjudicar a les persones però no oblidem que no sóm l'única espècie que hi viu al planeta i que, existeixen moltíssimes altres opcions per contribuir a les millors solucions.

Espero que algun dia els governs siguin més realistes i menys opressionistes contra les víctimes del consumisme i aportin estratègies que obliguin a les empreses a prendre mesures reals per lluitar contra el canvi climàtic.

Les empreses i els consumidors són responsables però ho són més els governs.