04.01.14

Carrils bici i mobilitat sostenible

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí municipal, Granollers Informa
Som moltes granollerines i granollerins que estem convençuts que una mobilitat més sostenible contribuiria a pacificar la ciutat, a fer més eficients els desplaçaments i a millorar els fluxos de transport, la qualitat de vida, la cohesió social i la salut de la ciutadania. I per això volem utilitzar la bicicleta.

A Granollers, al 2006, només hi havia 5'1 kms de carrils adaptats per a bicicletes, tots per voreres. D'aquests, només 2'7kms són bidireccionals i, a més, alguns han anat desapareixent, per causa de diverses reformes urbanístiques.

Granollers ha de desenvolupar una xarxa digna, àmplia i mantinguda, de carrils bici que interconnecti entre sí tots els barris de Granollers, facilitant la mobilitat dels veïns i veïnes. És vital que l'Ajuntament cregui en la necessitat de potenciar l'ús d'aquest vehicle, i per a facilitar aquest ús és imprescindible la instal•lació d'aparcaments segurs de bicicletes, que estiguin disponibles per a tota la ciutadania, de manera gratuïta i durant les 24 hores.

ICV-EUiA volem que la bicicleta sigui un mitjà de transport prioritari a la ciutat, per les seves prestacions i per la contribució social i ambiental que comporta, i creiem que les inversions que requereix són perfectament assumibles.
Per això, volem que es tracti aquest mitjà amb respecte i seriositat, que es compleixi el que diu el Pla de Mobilitat i que s'adeqüin carrils i aparcaments, que Granollers deixi de ser una ciutat antipàtica per a la bicicleta i esdevingui una ciutat de referència, oberta a la mobilitat sostenible.