02.05.13

Per la IIIª República

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí municipal, Granollers informa

Enguany, ICV-EUiA de Granollers hem tornat a commemorar el 82è aniversari de la proclamació de la IIª República. Un model d’Estat que ens va ser arrabassat per la força de les armes i les bombes, que ens va ser robat amb traïdoria i violència, i que va ser substituït per una dictadura sanguinària, que va abolir totes les llibertats, que va perseguir la nostra llengua, que va condemnar les dones a ser poc més que objectes de decoració i que va suposar la mort i el patiment de milers i milers de persones innocents.

 

Aquesta dictadura encara perdura, tot i que maquillada i modernitzada, a dia d’avui. Amb un cap d’Estat que diu que és el nostre Rei, que ara sabem que té molts milions d’euros amagats a Suïssa, que té una amant a càrrec de les arques públiques, que té una filla i un gendre corruptes. Aquest cap d’Estat que té per hobby viatjar a l’Àfrica amb els nostres diners, per a matar elefants i altres animals indefensos, que va jurar lleialtat a Franco i va defensar la seva obra reiteradament. Aquest cap d’Estat és el que volem que abdiqui. Que marxi ben lluny, que proposi la convocatòria d’eleccions anticipades i que declari immediatament la IIIª República. Perquè la qüestió no és si volem a un borbó o a un altre, la qüestió és si volem un règim imposat, antic i autoritari, o volem democràcia i llibertat.

 

Des d’ICV-EUiA volem la República, pels valors que representa d’igualtat, de respecte, de llibertat i de democràcia plena, però també la volem per transparència, per acabar amb els privilegis i l’obscurantisme, perque no creiem en societats que tenen ciutadans de primera i de segona categoria. I també la volem perque no volem corruptes a les institucions, perquè no volem lladres de guant blanc ni al Govern ni enlloc, perque no volem caçadors furtius ni vividors a càrrec dels nostres impostos.

 

Us convido a omplir-vos d’energia, de força i de dignitat, i amb un record inesborrable per tots aquells que varen caure lluitant per la nostra llibertat, uniu-vos al clam que cada dia es crida amb més força: Visca la República!