03.10.13

L’estat de la ciutat

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí Municipal, Granollers informa
El mes de setembre es va celebrar el Ple municipal sobre l’estat de la ciutat. Fa un any, en el mateix Ple, ICV-EUiA vàrem proposar anar més enllà dels plans de xoc conjunturals o de les ajudes puntuals, i construir un espai de diàleg amb els agents polítics i socials de Granollers, per donar una resposta a mig i llarg termini a les persones que es troben en situacions de vulnerabilitat i/o en risc d’exclusió social.

Entenem que el principal problema de Granollers, i del país, és la crisi, l’atur i el creixement dels indicadors de pobresa i de pèrdua de nivell adquisitiu i qualitat de vida, i per això vàrem proposar posar en marxa un PACTE DE CIUTAT CONTRA LA CRISI.

Avui, un any després, el govern ni tan sols ha atès la proposta, malgrat haver-s’hi mostrat favorable. I heus aquí el segon major problema de la nostra ciutat: Un govern que no escolta ni als partits de l’oposició, ni a les entitats, ni als veïns i veïnes. Un govern municipal tancat en sí mateix i en la seva majoria absoluta, i moltes vegades aliè a les realitats que es mouen al seu voltant. També per això, fruit d’aquesta actitud, Granollers té els dèficits que té quant a administració oberta i comunicació de proximitat.

Els nostres barris continuen patint seriosos dèficits de manteniment i neteja, i es detecta un fort desequilibri entre els esforços destinats a les zones centrals i les dels barris perifèrics. No ha canviat res en referència a l’any passat, i el pitjor és la sensació que no canviarà res d’aquí a l’any vinent.

També segueixen sense elaborar el Reglament de Participació Ciutadana, un document que ha de definir les atribucions i el funcionament dels diferents òrgans i processos de participació. ICV-EUiA li demana al govern que es prengui més seriosament la participació de la ciutadania en la presa de decisions, ja que només així dinamitzarem la cultura democràtica de la nostra societat.

Volem un govern més dialogant, més transparent i més participatiu.