02.09.11

Un nou curs escolar

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Regidor portaveu del Grup Municipal ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí Municipal, Granollers Informa

Com cada any en arribar setembre s’inicia un nou curs escolar, aquest any, però és diferent amb l’excusa de la crisi s’han fet reformes estructurals, com la sisena hora que el Departament d’Educació ha eliminat, les reducció de mestres, del pressupost de manteniment dels centres, de personal de serveis, i la supressió de línies de batxillerat nocturn. Un govern de CiU, mitjançant el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que vol de nou l’escola pública per sota, en oferta, de l’escola privada concertada i deixar els centres públics en una situació de subsidiarietat.

 

ICV-EUiA en l’actual context de crisi econòmica creiem que l’educació ha de respondre més que mai a dos objectius fonamentals: reduir les desigualtats socials i canviar el model productiu. Una ciutadania ben formada genera cohesió social i estarà millor preparada per trobar sortides col•lectives a la crisi. En aquest context i amb un atur creixent que afecta sobretot al nostre jovent amb menor formació és de vital importància treballar per què continuïn estudiant.

 

Educació i treball és el que ha estat treballant durant aquest 90 anys, que ara commemora, l’Escola Municipal de Treball. Un institut d’ensenyament secundari públic, que s’ha caracteritzat per conjugar el món del treball en el seu entorn més proper i una ferma vocació educativa. Un centre educatiu que també es veu afectat per les retallades.

 

La demanda de mà d’obra no qualificada per part del mercat de treball va provocar en certa manera que molts joves deixessin els estudis de forma prematura. Ara aquest col•lectiu és el més castigat per la crisi. En aquest context és de vital importància treballar per què continuïn estudiant els nostres joves i garantir l’èxit escolar, un èxit difícil d’assolir amb retallades en els serveis educatius públics. A la nostre ciutat cal treballar per millorar i ampliar les ofertes formatives i no per retallar-les.