03.07.13

Pensions en risc

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí, Granollers Informa

Els insensibles que ens governen han retallat a tot arreu. Últimament atrevint-se fins i tot amb els discapacitats i els dependents, en una clara mostra de desvergonyiment i sense amagar, en cap cas, que no governen per als ciutadans sinó per a les grans corporacions financeres internacionals.

Ara ens amenacen amb un darrer assalt. L'assalt definitiu a la reserva de les pensions. Actualment són centenars de milers les famílies que davant les dificultats extremes, sobreviuen reagrupades a casa dels avis, amb un plat a taula pagat per la pensió d'aquests. Molts nens i nenes s'escolaritzen gràcies a aquestes pensions.

Les pensions, tot i ser en moltes ocasions, precàries i indecents, són l'últim coixí que queda. Són l'última frontera entre la supervivència social i la destrucció definitiva de l'Estat del Benestar. Entre el manteniment de l'ordre actual, i el caos. Ja fa temps que el Govern llença globus sonda, amenaces i rumors sobre possibles retallades a les pensions. I mentrestant n'hi ha alguns que en surten molt beneficiats d'aquesta estratègia. Les asseguradores i les financeres que ofereixen plans de pensions privats estan multiplicant els seus beneficis de manera desorbitada en els darrers mesos. I és que aquest és l'objectiu del Govern del PP. Privatitzar les pensions, igual que privatitzar la sanitat i l'educació.

El PSOE ja va començar a obrir les portes d'aquest sense-sentit, amb l'ampliació de l'edat de jubilació als 67. Estratègia nefasta, que
ens porta a la precarietat extrema dels treballadors que porten 35 anys en actiu i no poden descansar, i paral·lelament, uns nivells d'atur juvenil inacceptables.

Ara el PP pretén aprofundir en aquesta línia, aplicant la legislació alemanya sobre mini-jobs i fent retallades dràstiques
en les pensions. Aquí, CiU aplaudeix aquestes mesures antisocials de forma entusiasta.

No ens deixarem prendre les pensions. Pels pensionistes d'avui, però també pels de demà. I per a les famílies que en depenen, i per als joves que volen incorporar-se al mercat de treball. Plantarem cara a tots els nivells. Ens ajudes?