27.02.13

Sí que es pot

Autor: Josep Casasnovas
Càrrec de l'autor: Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí Municipal Granollers Informa

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments, per la dació en pagament i el lloguer social, que va recollir més d’1.400.000 signatures, ha estat admesa a tràmit al Congrés dels Diputats. Tot i que el PP no tenia cap intenció d’admetre-la, la forta pressió ciutadana i les reiterades mobilitzacions socials han forçat aquest canvi de posicionament del partit del Govern.

Des d’aquestes línies volem agrair moltíssim a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) el seu treball constant, valent i altruista, que ha fet possible aquest raig d’esperança enmig de la desesperació que pateix gran part de la ciutadania. Especialment, volem fer extensiu aquest agraïment a la PAH de Granollers i als milers de veïns i veïnes de la nostra ciutat que van signar aquesta iniciativa.

Ens han fet creure que hem viscut per damunt de les nostres possibilitats i que la culpa és nostra, quan tots sabem que els causants d’aquesta crisi són els especuladors i les entitats financeres, que s’han enriquit de manera obscena a costa del patiment dels treballadors i les treballadores. A costa de la nostra dignitat.

Però aquesta batalla guanyada no significa res. La lluita segueix activa i, malauradament, en els darrers dies, els 4 suïcidis de persones que anaven a ser desnonades de casa seva que hem viscut, que no són suïcidis sinó assassinats a mans de la banca i del govern, ens ho deixen ben clar.

Però aquesta petita victòria sí que serveix per a una cosa. Per a adonar-nos-en que tots junts, totes juntes, som imparables. Que mai més deixarem que ens diguin que no podem. I tant si podem!

Les persones que formen la PAH i tots els que donem suport a la seva lluita, seguirem sortint al carrer, com ho vem fer el passat 16-F, seguirem emprenent accions, seguirem denunciant els culpables d’aquest drama i a aquells que, amb el seu silenci, se’n fan còmplices. Seguirem exigint justícia, dignitat i un repartiment més just de la riquesa. Perquè canviar les coses, depèn de nosaltres. Sí que es pot!