05.09.13

Tal dia farà un any

Autor: Josep Casasnovas Vaquero
Càrrec de l'autor: Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA
Publicat a: Butlletí municipal, Granollers Informa
S’apropa l’11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, i ja fa un any de la multitudinària marxa de 2012 reclamant l’exercici del dret a decidir per al poble català. Aviat farà un any també de la lamentable apropiació electoralista que Artur Mas i CiU van pretendre fer d’aquella
manifestació, i de les eleccions en què la ciutadania va dir clarament: Dret a decidir, sí. Però drets socials, també.

En aquest any, el panorama nacional ha romàs pràcticament immòbil. El Govern de CiU, amb el suport incondicional d’ERC, ha anat plantejat cimeres, trobades i vermuts..., escenificacions d’un suposat procés d’alta volada que no es materialitza en absolutament res de res. Tot plegat, cortines de fum per dilatar i allargar l’espera d’un poble que clama democràcia, per no reconèixer que no s’atreveixen a consultar la ciutadania. I deuen pensar que, tenint la poltrona, qui dia passa any empeny i tal dia farà un any!

Això sí, els vots de CiU i el suport d’ERC no demoren gens ni mica l’hora de tancar línies d’escoles públiques, a l’hora de deixar-nos sense urgències nocturnes als CAP de la comarca, a l’hora d’acomiadar treballadors de TV3, Forestal Catalana o l’Agència Catalana de Notícies... I és que cal recordar que el nostre país, gràcies a la lamentable gestió del Govern de Mas, encara no té, a dia d’avui, “l’estructura d’Estat” més bàsica de totes: el pressupost.

I no tenir pressupost, significa retallar centenars de milions d’euros a les persones treballadores de Catalunya i als seus serveis públics. ICV-EUiA exigim seriositat. Prou de sainets, prou de protagonisme electoralista i messiànic d’Artur Mas, prou de falses promeses. Endavant amb la consulta i endavant amb un nou model econòmic i social per al nostre país, amb justícia social, amb un major equilibri entre els més rics i els més pobres, i amb uns serveis públics de qualitat i gratuïts.