Laicidad

Som el grup de pensament, de debat i proposta d'ICV sobre la laïcitat i la llibertat de consciència Pensem, debatem, organitzem jornades i seminaris, proposem alternatives, estudiem, escoltem.

La laïcitat ha de ser el principi que regeixi la convivència ciutadana, que impulsi la construcció d’un espai públic fonamentat en les drets humans, en els valors de la pluralitat, de la tolerància activa i del respecte democràtic per a totes i cadascuna de les opcions filosòfiques i religioses personals.

Per anar cap a una societat laica cal fer un salt qualitatiu en la garantia de la llibertat de consciència, cal repensar la legislació vigent i les relacions entre l'Estat i les diverses esglésies. Això vol dir que l'Església Catòlica haurà de relacionar-se amb l'Estat en igualtat amb les altres confessions i al mateix rang que les associacions civils i altres expressions de l'ideari de la ciutadania.

Caldrà que el sistema espanyol accepti la creixent diversitat de cultes i opcions de vida des del respecte a la llibertat de consciència i oferint-los un tracte igualitari.

Coordinació: Marta Duñach

Contacte: ambits@iniciativa.cat

Estem a Facebook