26.09.17

En Comú Podem presenta un recurs al Tribunal Suprem per suspendre cautelarment la intervenció de les administracions catalanes

La senadora d’En Comu Podem, Maria Freixanet, ha exigit a Rajoy que “segui a dialogar i faci la seva feina o renunciï a liderar aquest país de països”

 

Els senadors del grup al Senat d’En Comú Podem han presentat avui davant el Tribunal Suprem un recurs contenciós –administratiu per garantir la protecció del dret fonamental a la participació política tal i com estableix l’article 23 de la Constitució Espanyola. “Cada minut que passa sense que es suspengui cautelarment la intervenció de les finances de Catalunya provoca que el PP segueixi incomplint la Constitució i que els nostres drets com a senadors continuïn sent violats”, ha explicat el senador Joan Comorera,

“Les ordres que suspenen de facto ‘autonomia de Catalunya en matèria econòmica i que intervenen les finances són inconstitucionals”, ha explicat la senadora Maria Freixanet. Comorera, per la seva part, ha apuntat que ambdues ordres s’han dictat ometent l’aplicació de l’article 155, el que suposa haver aplicat el 155 sense aprovar-lo abans a la càmera de representació territorial. “Això suposa una nul·litat radical de ple dret, doncs vulnera el dret fonamental a la participació política”

“Vivim una veritable crisi d’Estat que Rajoy podria haver evitat, però que ha deixat podrir”, ha assenyalat alhora que apuntava que "ara mateix això ja no va d’independència sí o no, avui parlem de democràcia”. I és que, donats els registres a mitjans de comunicació, les detencions de càrrecs públics, la intervenció de les finances de Catalunya, Freixanet ha explicat que el Govern del PP està actuant al marge de la llei i posant en risc els drets fonamentals.

Freixanet ha aprofitat, també, per exigir al Govern de Rajoy que freni la dinàmica de tensió a Catalunya, segui a dialogar amb el Govern de Catalunya i retorni a la normalitat democràtica, ja que d’altra manera Rajoy s’està inhabilitat a si mateix per governar. “Faci la seva feina o renunciï a liderar aquest país de països”, ha finalitzat.