22.01.18

En Comú Podem reclama al Govern contundència davant la decisió de Trump de traslladar l'ambaixada nord-americana a Israel a Jerusalem

La senadora Sara Vilà considera que el trasllat de l’ambaixada dels EUA a Jerusalem és una “declaració de guerra” que posa en risc tot Orient Mitjà

La senadora d'En Comú Podem, Sara Vilà, ha presentat una moció davant la Comissió d'Afers exteriors perquè Espanya promogui la pau a Orient Mitjà sobre la base de les resolucions de Nacions Unides, rebutjant les decisions unilaterals adoptades per Israel i Estats Units. La moció insta al Govern a mantenir la posició manifestada en l'Assemblea General de l'ONU, no reconeixent a la ciutat de Jerusalem com a capital d'Israel i, per descomptat, no traslladant allí l'ambaixada espanyola.

“Volem que el nostre país assumeixi la necessitat de jugar un paper protagonista en clau internacional, en base sempre a la defensa dels Drets Humans i el Dret Internacional”, ha manifestat la senadora Vilà, per qui “la decisió de Trump pot causar un autèntic incendi en una zona tan sensible com Orient Mitjà”. La iniciativa d'En Comú Podem insta també al Govern a “condemnar la construcció il·legal, des del punt de vista del Dret Internacional, de nous habitatges per continuar l'ocupació de Territoris Palestins sense respectar les fronteres establertes per l'ONU en 1967 i pels acords d'Oslo en 1993”.

La mateixa senadora Vilà ha visitat en diverses ocasions els territoris palestins, havent sofert en primera persona durant 2014 el bloqueig que assola la franja de Gaza des de 2006. Durant aquella visita, l'exèrcit israelià va arribar a emprar foc real per acoquinar als civils i observadors presents. Per a Sara Vilà “Trump i Netanyahu són l'extrema dreta i el menyspreu que tots dos tenen cap als palestins, així com la decisió de traslladar a Jerusalem la capital israeliana, és una autèntica declaració de guerra que posa en risc tot Orient Mitjà”.

“Volem que el nostre país mantingui una política exterior que pivoti sobre el respecte als drets humans i la legalitat internacional, emanada de les resolucions de l'ONU”, ha afegit la senadora d'En Comú Podem.